More

  Brčko: Ove godine Muzička osnovna škola prima oko 150 učenika

  Za školsku godinu, koja počinje 4.9, sve je već spremno.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Nova školska godina se bliži, a u brčanskoj Muzičkoj osnovnoj školi će biti oko 150 učenika ove godine, raspoređenih na šest odsjeka, javljaju brčanski mediji.

  U Muzičkoj školi može se pohađati šest smjerova i to: klavir, gitara, harmonika, violina, flauta i solo pjevanje, od čega svi smjerovi traju po šest godina, osim solo pjevanja, koje se izučava dvije.

  “Mi imamo četiri klase klavira i 11 nastavnika ukupno radi, imamo tri klase harmonike i po jednu klasu flaute, violine i gitare, te jednu klasu solo pjevanja” rekao je Fikret Piskavica, direktor Osnovne muzičke škole Brčko distrikt BiH.

  Za školsku godinu, koja počinje 4.9, sve je već spremno, javlja BDC televizija.

  “Tehnički i materijalni uslovi su spremni za početak školske godine. Muzička škola je opskrbljena svim instrumentima, vrlo zadovoljavajućim, koji su baš na jednom visokom tehničkom nivou”, kaže Piskavica.

  Škola će, kako njen direktor kaže, pokušati da i u ovoj godini nastavi saradnju sa drugim muzičkim školama u zemlji i okruženju, te će se truditi i da imaju još više javnih nastupa.

  “Po godišnjem programu rada Škole, plan je u svrhu promocije i prezentacije javnosti rada Škole, a to je taj veći dio javnih nastupa – i na otvorenom, u Domu kulture, u Muzičkoj školi, gdje se mogu održavati interni, ali takođe i javni koncerti.”

  Kriterijumi za upis su dobro postavljeni, na prijemnom ispitu potencijalni polaznici trebalo bi da pokažu svoje umijeće, a kada je nastavni kapacitet dovoljan, tada se organizuje i pripremno odjeljenje. Njega ove godine, ipak, nema. Sa druge strane, učenici ove škole bilježe mnoge uspjehe i osvojene nagrade.

  “Mi smo zadovoljni, Škola je prepoznatljiva u samoj zemlji, ali i u okruženju, zbog tih takmičenja. Ne samo Škola, nego i grad je poznat i prepoznatljiv u zemlji i u okruženju, upravo zbog brojnih osvojenih nagrada”, rekao je Fikret Piskavica.

  Škola bilježi stalni porast osvojenih nagrada. Ove godine su gotovo svi odsjeci i nastavnici bili na takmičenjima. Od oko 25 nagrada, bilo je petnaestak prvih i osam drugih, te jedna treća. Većina ovih takmičenja su bila internacionalnog karaktera, van zemlje.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + thirty seven = 45