More

  Brčko: Otvorena izložba mlade umjetnice Anastasije Plavšić i njenih prijatelja

  spot_imgspot_img
  Autor: Portal Radija Brčko

  Izložba fotografija i crteža šesnaestogodišnje Brčanke Anastasije Plavšić, koja se od svoje devete godine bavi fotografisanjem otvorena je u prostorijama kafe-bara “Pub-Up” u Gramosovoj zgradi u centru grada. Izložbu je otvorio Borislav Đurđević, direktor Vidovdanske trke u Brčkom. Ova izložba, na kojoj je Anastasija prikazala svojih desetak fotografija i par crteža, rezultat je njenog intenzivnog rada u poslednje dvije godine na području Brčko distrikta i Banjaluke. Tema izložbe je slobodna i fotografije prikazuju razne detalje zapažene u društvenoj sredini.

  „Pored fotografija radim akrilnim bojama na platnu i crteže grafitnom olovkom. S obzirom da je izložba bila prodajnog karaktera većinu svojih radova sam uspjela prodati i nadam se većim uspjesima u budućnosti“, istakla je ovom prilikom mlada umjetnica Anastasija Plavšić.

  Pored Anastasije, svoje radove na izložbi, javnosti su predstavili Jovica Panić, Zoran Đorđević, Zerina Kurtović, Tamara Rašić, Zorana Nemček i Anastasija Šarić.

  Svoju prvu kolektivnu izložbu je Anastasija imala sa 15 godina, a inače je, ljubav i talenat za fotografisanje naslijedila od svog oca koji se, ovim vidom umjetnosti, bavi više od 25 godina.

  Izložba će ostati otvorena do nedelje 13. septembra do 22 časa i svi koji žele mogu doći i posjetiti izložbu i na taj način podržati mlade umjetnike.

  Čitano

  Povezani članci