More

  Brčko: Otvoren Prvi novogodišnji turnir u streljaštvu

  spot_imgspot_img

  Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić otvorio je danas 1. novogodišnji turnir u streljaštvu, koji su organizovali Izviđači Brčko distrikta povodom sto godina od formiranje prvog Izviđačkog odreda  u Brčkom. 

  Predsjednik Milić istakao je da se nada da će turnir postati tradicionalan. 

  „Izviđači na ovaj način dobijaju i svoj prostor i uslove za dalji rad. Kad nešto traje sto godina onda je to sasvim sigurno dokaz kvaliteta i rada. Tu ima mjesta za sve, djecu i njihove roditelje“, rekao je Milić i poželio im da traju još sto godina. 

  Ivan Klašnić, načelnik Saveza izviđača Brčko distrikta BiH  rekao je da su turnirom počeli svoje aktivnosti planirane za ovu  godinu, te se zahvalio predsjedniku Skupštine na pokroviteljstvu turnira. 

  Klašnić je istakao da će turnir trajati dva dana i da u njemu učestvuju Izviđači Brčko distrikta podijeljeni u tri grupe. 

  Milica Gavrić, koja je izviđač šest godina, rekla je  da je nedavno otvaranje streljane pružilo više mogućnosti u radu izviđača. 

  Dušan Pejić  rekao je da je  tokom šest godina koliko je izviđač naučio mnogo praktičnih stvari koje se tiču snalaženja u prirodi te pozvao sugrađane da postanu dio izviđačkog tima. 

  Skupština Brčko distrikta BiH

  Čitano

  Povezani članci