Brčko: Otkazana promocija romana „Ljetopis o kralju Tvrtku“

U srijedu 10. marta 2021. godine navršit će se 630 godina od smrti prvog bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića za kojeg historičari kažu da je zasigurno među nekoliko najvećih ličnosti bosanske prošlosti.

Tim povodom BZK „Preporod“ BiH i „Preporod“ Brčko distrikt BiH  planirali su organizovati promociju romana „Ljetopis o kralju Tvrtku“ autora Jasmina Imamovića, književnika i dugogodišnjeg gradonačelnika Tuzle.

Obavještavamo vas da smo primorani otkazati promociju romana „Ljetopis o kralju Tvrtku“, koja je planirana za srijedu u 18,30, zbog bolesti autora Jasmina Imamovića. Jasmin Imamović ima povišenu temperaturu i simptome gripe te smatra da bi bilo neodgovorno da svojim dolaskom ugrozi zdravlje posjetilaca promocije. U nadi da ćemo biti u prilici uskoro realizirati planirano predstavljanje romana „Ljetopis o kralju Tvrtku“ prenosimo vam Imamovićeve pozdrave.

„Ljetopis o kralju Tvrtku“ šesti je Imamovićev roman. Riječ je o romanu-hronici ispisanom u prvom licu iz ugla ljetopisca i velikog dijaka koji je u knjizi nazvan Hotjan.

 O knjizi su, uz autora, trebali govoriti prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik BZK „Preporod“ BiH, i dr. sc. Nikola Čiča, predsjednik HKD „Napredak“ BiH.

--