Brčko: Osmanović uručio paketiće djeci s posebnim potrebama

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Senad Osmanović danas je posjetio JU „Treću osnovnu školu” gdje je učenicima u dva posebna razreda uručio poklone povodom novogodišnjih praznika i ujedno čestitao na nedavno osvojenom prvom mjestu u košarci na Specijalnoj olimpijadi u Tuzli.

Osmanović je kazao da se današnjom posjetom i poklonima želi dati posebna pažnja učenicima i zahvaliti im se na njihovom trudu i prezentaciji škole i Distrikta.

„S obzirom da je kraj prvog polugodišta i dolaze novogodišnji praznici odlučili smo i da uručimo paketiće djeci, ali i čestitamo na osvojenom prvom mjestu. Hvala im na trudu i prezentaciji ove škole i Distrikta. Pokazali su da mogu biti uspješni i najbolji”, kazao je Osmanović.

Uručenju paketića prisustvovala je i Mara Matkić, šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje, i iskoristila priliku da još jednom čestita učenicima na uspjehu i da im poželi da nastave s dobrim rezultatima u školi, ali i u sportu.

„U ovoj školi radi sedam stručnih saradnika s djecom kojoj je pomoć potrebna. Imamo veliki broj asistenata u nastavi i uočili smo veliki pomak za tu djecu. Čestitam im još jednom na osvojenom prvom mjestu”, kazala je Matkić.

Direktor JU „Treće osnovne škole” kazao je da su učenici do sada osvojili nekoliko zlatnih medalja na olimpijadama za djecu s posebnim potrebama i naglasio da vjeruje da će sa ovim tempom nastaviti i dalje kako bi prezentovali najbolje svoj rad, ali i školu.

Autor: Vlada Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

÷ one = two