Brčko: Organizovan iftar za 800 osoba u sklopu manifestacije „Ramazan u srcu“

  Sinoć je ispred Bijele džamije u Brčkom održana manifestacija „Ramazan u srcu“, čiji je organizator Humanitarno udruženje građana „Od sebe za druge“ Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Brčko.

  Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba

  Piše: Azra Bijedić

  Sinoć je ispred Bijele džamije u Brčkom održana manifestacija „Ramazan u srcu“, čiji je organizator Humanitarno udruženje građana „Od sebe za druge“ Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Brčko (fotogalerija ovdje).

  Brojni gosti

  Cilj Manifestacije je bio organizovanje velikog zajedničkog iftara (za 800 osoba), uz prigodan kulturno-vjerski program.

  U okviru bogatog programa nastupili su, između ostalih, poznati izvođač ilahija Armin Muzaferija i kurra-hafiz Aziz Alili.

  Iftaru su, pored lokalnih bošnjačkih političkih predstavnika predvođenih predsjednikom Skupštine BDBiH Esedom Kadrićem, prisustovali i gradonačelnik BDBiH Siniša Milić, dopredsjednik Skupštine BDBiH Ivo Filipović, dekan Brčanskog katoličkog dekanata vlč. Damir Ivanović, te ostali brojni zvaničnici Skupštine i Vlade BDBiH, kao i gosti iz Sarajeva, Zagreba, Orašja i Tuzle.

  Udruženje nastalo u martu prošle godine

  „Naše udruženje je ovo organizovalo uz pomoć dobrih ljudi i najveću pomoć gospodina Eseda Kadrića, koji je većinu ovoga omogućio i ovom prilikom mu se zahvaljujem“, kazao je Anes Merić, predsjednik Udruženja „Od sebe za druge“.

  Udruženje je nastalo kao Facebook stranica u martu prošle godine, te su putem objava došli do registracije Udruženja i tako počeli ozbiljno sa radom.

  Udruženje se bavi humanitarnim radom i svi rade volonterski. Projekat „Školski sendvič“ je otvorio ovo udruženje i trenutno se 140 djece u BDBiH hrani besplatno u školama, a to finansira Udruženje.

  Također, tu je i projekat „Jetim“, za djecu bez jednog ili oba roditelja, prošle godine su imali projekat „Ramazanski paket“ za 54 porodice, a još neki od projekata koji su u planu su „Trajna sadaka“, „Kopanje bunara u Africi” i „Uvakufiti Kur’an”.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − two = one