Brčko: Optužen zbog teškog fizičkog zlostavljanja i povređivanja kćerke i supruge 

Foto: Avaz.ba / Ilustracija

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv B.S. (58) iz Brčkog* zbog sumnje da je oko 20. avgusta 2019.godine teškim zlostavljanjem i nanošenjem povreda supruzi i kćerki počinio nasilje u porodici. Pred Osnovnim sudom Distrikta, koji je potvrdio optužnicu, B.S. je optužen za nasilje u kojem je članu porodice nanesena teška tjelesna povreda.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je B.S. da je u sredinom avgusta u Brčkom, u dvorištu porodične kuće u kojoj zajedno žive, nakon verbalnog sukoba fizički napao oštećene nanijevši im objema tjelesne povrede. Sumnja se da je optuženi udarcima rukom u glavu najprije teško povrijedio kćerku u predjelu lijevog uha, a potom i suprugu polomivši joj vještačku vilicu. B.S. je potom supruzi zadao nogom udarac u stomak, dok je kćerku udario još nekoliko puta pri njenom pokušaju da zaštiti majku – navodi se u optužnici.

Nakon kompliciranja povreda kćerka je poslije nekoliko dana podnijela prijavu protiv B.S., koji je odmah osumnjičen i ubrzo procesuiran zbog teškog porodičnog nasilja. Nedugo nakon prijavljivanja, Tužilaštvo je sprovelo brzu i efikasnu istragu i podiglo optužnicu protiv B.S. za krivično djelo nasilje u porodici (iz člana 218 stav 4. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) za koje je propisana kazna zatvora od jedne do pet godina. U daljnjem toku krivičnog postupka Tužilaštvo je optužnicu dostavilo Osnovnom sudu Brčko distrikta, gdje je u cjelosti potvrđena.

*Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

Autor: Tužilaštvo Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

seventy two ÷ eighteen =