More

  Brčko: Optužbe na račun Belamionixa

  Demant Belamionixa, bez odgovora Inspektorata.

  - Advertisement -

  U posljednjih nekoliko sedmica redakciji portala Otisak.ba javilo se više uposlenica tržnog centra Belamionix, poslovnica u brčanskoj mjesnoj zajednici Brod, koje se žale na svoj status unutar ove firme.

  Žalbe uposlenica, koje su željele ostati anonimne, ticale su se čestih otpuštanja u ovoj poslovnici.

  “U prošloj godini radile su ukupno 84 uposlenice, a potrebno je deset radnih mjesta”, kazala je Otisku jedna od njih.

  One su iskazale i nezadovoljstvo što im se, kako navode, od plaće odbija 10 konvertibilnih maraka (KM) ako na vrijeme ne prijave da određenom proizvodu ističe rok, a da za istu grešku dodatno moraju i kupiti proizvod kojem je istekao rok trajanja.

  Kako nam je rečeno, upravi Belamionixa ukazano je na navedeno u mjesecu februaru ove godine.

  Demant Belamionixa

  Direktor Belamionixa Sejfudin Suljić, nakon što smo mu se obratili, odmah je demantirao predmetne navode.

  “Prije svega u našoj poslovnici na Brodu od otvorenja poslovnice pa do danas bilo je ukupno 21 izmjena zaposlenih, a što je jednostavno i provjeriti kod nadležnih institucija, a većinom su radnici napuštali zbog odlaska u inostranstvo ili radi pronalaska drugih radnih mjesta”, kazao je on.

  Demantirao je i drugi navod.

  “S obzirom na to da ukoliko radnice uredno prijavljuju artikle čiji su rokovi pred istek, isti se prodaju po akcijskim cijenama ili se prijavljuju dobavljačima koji vrše povrat istih.”

  On je potvrdio da je firma dobila e-mail od “anonimne osobe” koja je iznijela iste navode, rekavši da je uprava odmah izvršila provjeru, te da se ispostavilo da navodi nisu istiniti.

  “Izvršeno je saslušanje svih zaposlenih predmetne poslovnice te nije bila istaknuta niti jedna žalba od strane trenutnih zaposlenih (13. april)”

  Bez odgovora Inspektorata

  Otisak je, također, zaprimio i prijave o navodnom zataškavanju pronađenih nepravilnosti tokom inspekcijskih kontrola u tržnom centru Belamionix, te je uputio e-mail sa pitanjima šefici Inspektorata Brčko distrikta Senadi Garić (9. maja).

  “Želim istaknuti i da smo u prva tri mjeseca tekuće godine imali četiri inspekcijska nadzora od strane nadležnih institucija koja se odnose na radna prava, te da su svi postupci obustavljeni zbog urednog stanja. Smatram da se ovdje radi o jednoj ili više osoba, koje iz nama nepoznatih razloga žele narušiti ugled naše kompanije, bez izlaganja ijednog dokaza o predmetnim tvrdnjama”, riječi su Suljića.

  Autor: Adis Mujdanović
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty one − 75 =