More

  Brčko: Održan pripremni sastanak za 26. redovnu sjednicu Skupštine

  Pred poslanicima će se u prvom čitanju naći antikoruptivni zakoni, Nacrt zakona o kancelariji za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije i Nacrt zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju.

  Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dogovorili su u četvrtak dnevni red 26. redovne sjednice, koja je zakazana za srijedu, 28. februara.

  Pred poslanicima će se u prvom čitanju naći antikoruptivni zakoni, Nacrt zakona o kancelariji za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije i Nacrt zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju.

  U prvom čitanju bit će razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj upravi.

  U drugom čitanju bit će razmatrani Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima.

  „Donijeli smo i odluku da se sprovede javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, kako bi uključili što više stručnih lica i institucija u postupak njegovog donošenja“, rekao je nakon sastanka u izjavi medijima Esed Kadrić, predsjednik Skupštine.

  Na dnevnom redu je i Prijedlog Budžeta za 2018. godinu, nekoliko prijedloga odluka, među kojima i Prijedlog odluke o dopuni Odluke o osnivanju Fonda zdravstvenog osiguranja.

  „Imali smo žustru raspravu oko stanja u JZU [Javna zdravstvena ustanova] Zdravstveni centar Brčko. Iako je u dnevnom redu Izvještaj o radu Nadzornog odbora za 2017. godinu i Finansijski plan JZU za 2018. godinu, tražena je posebna tačka dnevnog reda koja će se odnositi na trenutno stanje u ovoj javnoj zdravstvenoj ustanovi“, rekao je predsjednik Kadrić.

  Prije početka 26. redovne sjednice Skupštine, zakazane za 10 sati, poslanicima će biti prezentovan Regionalni programa za integrisani razvoj koridora rijeke Save i Drine, a prethodit će joj i nastavak 25. redovne sjednice Skupštine.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  21 + = twenty two