Brčko: Održan pripremni sastanak šefova poslaničkih klubova u Skupštini

  „Utvrdili smo dnevni red 34. redovne sjednice na kojoj će se naći nekoliko važnih zakonskih prijedloga“,  rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta.

  [Foto: Ustupljeno Otisku]

  Nova, 34. redova sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH, održat će se u srijedu 17. oktobra 2018. godine, dogovoreno je danas na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova u Skupštini.

  „Nakon pauze koju smo uzeli zbog Opštih izbora u BiH nastavljamo sa radom Skupštine. Utvrdili smo dnevni red 34. redovne sjednice na kojoj će se naći nekoliko važnih zakonskih prijedloga kao što je Nacrt zakona o izmjenama Zakona o premjeru i katastru, po hitnom postupku kao i Nacrt zakona o obrazovanju odraslih koji se dugo čeka u Brčko distriktu“,  rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta.

  Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o službenicima i namještenicima u pravosuđu Brčko distrikta BiH kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima.

  „Radi se o jako važnom zakonu i početku primjene fiskalizacije na području Brčko distrikta BiH. Taj zakon će, očekujem, izazvati veliku pažnju poslanika, dugu, iscrpljujuću i argumentovanu raspravu koja će biti u funkciji stvaranja što manjeg pritiska na one koji se bave privrednom aktivnošću, posebno u pogledu nabavke fiskalnih kasa i vidjet ćemo kakva rješenja možemo obezbijediti kako bi ljudi bili zadovoljni“, rekao je predsjednik Kadrić.

  Na dnevnom redu je i više odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt u oblasti izgradnje puteva i ulica kao i prijedlog odluke o odobravanju uvrštavanja novog projekta na listu projekata javno-privatnog partnerstva.

  „Riječ je o led rasvjeti kako bi konačno krenuli s tim projektom i obezbijedili velike uštede jer za plaćanje električne energije javne rasvjete godišnje izdvajamo oko dva miliona KM“,rekao je Kadrić.

  Poslanici će razmatrati i više izvještaja, među kojima i Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za prvih šest mjeseci ove godine.

  Prije početka nove redovne sjednice poslanici će okončati raspravu o tačkama s prethodne 33. sjednice Skupštine, saopćeno je iz ove institucije.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty seven ÷ = nine