Brčko: Održan drugi nastavak 78. redovne sjednice

Gradska vijećnica Brčko (Foto: Arhiva)

Vlada Brčko distrikta BiH danas je u drugom nastavku 78. redovne sjednice usvojila Informaciju o aktivnostima uspostavljanja prekogranične saradnje s Regionalnom razvojnom agencijom SREM iz Sremske Mitrovice, a koja se tiče apliciranja za dva projekta.

Šef Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju Miroslav Geljić upoznao je članove Vlade da se radi o dva  projekta i to: projektu održivog upravljanja vodama u prekograničnom području na osnovu kojeg bi, ukoliko ovaj projekat bude prihvaćen, Brčko dobilo vozilo za čišćenje kanalizacije vrijednosti 90.000 eura, te projektu koji se odnosi na uređenje enterijera i eksterijera Ekonomske škole u Brčkom, a koji se tiče poboljšanja energetske efikasnosti. 

U vezi s oba ova projekta Vlada je imenovala tročlane projektne timove.

Brčanska Vlada danas je imenovala tročlanu Komisiju za utvrđivanje načina odvojenog prikupljanja otpada na području Brčko distrikta BiH.

Na sjednici je jednoglasno usvojena Odluka o određivanju kontakt osobe za prihvat međunarodne pomoći u BiH u ime Vlade Brčko distrikta BiH.

Također, usvojen je i Izvještaj o radu Komisije za papire od vrijednosti Brčko distrikta BiH za 2019. godinu.

Vlada je prihvatila Zaključak o naknadi članovima komisije za utvrđivanje tehničkih i stručnih uslova za osnivanje i rad staračkih domova.

Nakon završetka 78. redovne Vlada je održala 102. vanrednu sjednicu tokom koje je odobrila Program utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za zdravstvo JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Brčko distrikta BiH za period od 1. 4. do 31. 12. 2020. godine u visini od 8 miliona KM.

Vlada je prihvatila objedinjenu Informaciju o nabavci CT aparata i proslijedila je brčanskom parlamentu na razmatranje.

Autor: Vlada Brčko distrikta BiH