More

  Brčko: Održan Dan otvorenih vrata za mlade o evropskim integracijama

  Komisija za evropske integracije Skupštine Brčko distrikta BiH, uz podršku Ureda EUD/EUSR i Misije OSCE-a u BiH, organizovala je Dan otvorenih vrata za studente univerziteta i fakulteta i predstavnike omladinskih organizacija u Brčkom.

  – Komisija za evropske integracije Skupštine Brčko distrikta BiH, uz podršku Ureda EUD/EUSR i Misije OSCE-a u BiH, organizovala je Dan otvorenih vrata za studente univerziteta i fakulteta i predstavnike omladinskih organizacija u Brčkom.

  Cilj ove aktivnosti je jačanje saradnje između Komisije i mladih kao ciljne grupe posebne važnosti, promocija uloge Brčko distrikta BiH u procesu evropskih integracija, unapređenje razumijevanja tog procesa, kao i upoznavanje s mogućnostima koje se pružaju studentima i mladima angažovanim u nevladinom sektoru.

  U ime Vlade Brčko distrikta BiH prisutnima se obratio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, koji je naveo da je nova Vlada, koja funkcioniše već godinu dana, napravila poseban iskorak kada su u pitanju procesi evropskih integracija formirajući posebno Odjeljenje za evropske integracije i međunarodnu saradnju, ali i ispunjavajući obaveze odjeljenja i institucija koji su bili identifikovani kao mjerodavni za odgovaranje na pitanja iz Upitnika Evropske komisije i učestvovali u procesu odgovaranja na ista, te su u dogovorenim rokovima dostavili sve neophodne doprinose.

  „Drago mi je da mladi ljudi iskazuju interes za ovu temu jer ste upravo vi ciljna grupa od posebne važnosti za naš napredak i prosperitet, pa i u oblasti evropskih integracija. Želim da vas informišem da je predsjedavajući Predsjedništva BiH nedavno boraveći u Brčkom poslao ohrabrujuće poruke da je ljestvica za dobijanje kandidatskog statusa kada je u pitanju BiH spuštena te da će nam biti neophodni minimalni uslovi, a jedan od njih je i usvajanje budžeta na vrijeme. Nadam se da ćemo mi u Brčkom imati hrabrosti da partikularne, političke i stranačke interese stavimo po strani i svi zajedno radimo na zajedničkom cilju koji je od važnosti za cijelu zemlju, a kada je u pitanju usvajanje budžeta“, rekao je Milić.

  Danu otvorenih vrata prisustvovao je i zamjenik predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Ivica Filipović, zamjenik gradonačelnika Anto Domić te šefica Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju Delfa Dejanović koja je prisutnima predstavila način funkcionisanja i rad Odjeljenja.

  Prisutnima se obratio i predsjednik skupštinske Komisije za evropske integracije Uroš Vojnović u svojstvu organizatora i moderatora događaja i predstavio nadležnosti Komisije u procesu evropskih integracija – navedeno je u pisanoj informaciji iz Vlade Brčko distrikta.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  13 − five =