More

  Brčko: Održan centralni predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu

  spot_imgspot_img

  Sinoć je u Domu kulture Brčko distrikta BiH održan centralni predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na kojem su se obratili kandidati Stranke za više razina zakonodavne vlasti na predstojećim Opštim izborima u Bosni i Hercegovini kao i uvaženi gosti, potpredsjednik SBiH Besim Imamović, te predsjednik SBiH Amer Jerlagić, ujedno i naš kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz ove stranke.

  Svi govornici su se posebno složili da je politička platforma „PROBOJ“ pobjednička platforma i program koji će Bosni i Hercegovini kao i njezinim građanima vratiti dostojanstvo te uspostaviti socijalnu ekonomsku i političku sigurnost.

  Dr Zijad Nišić, kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBiH pod rednim brojem 4, u svom veoma inspirativnom izlaganju je podsjetio da SBiH ne pristaje na nacionalne segregacije, konsocijacije, zidove i prepreke zajedničkom životu svih njenih građana, te da su pred nama izbori koji nose veliku odgovornost. Oštro je kritizirao svojatanje Brčko distrikta BiH od strane političara iz RS-a i naglasio da je Brčko distrikt BiH jednako kao i RS i FBiH pod suverenitetom države Bosne i Hercegovine, u njenom gruntu, i to 100 %.

  Kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta FBiH pod rednim brojem 8, Enesa Lišić imala je veoma emotivan govor, kao majka koja je ispratila vlastitu kćerku u Njemačku u borbi za bolje sutra jer u ovome gradu iako visokoobrazovana nije mogla pronaći posao, te istakla da neće dopustiti da joj domovinu napusti i ovo dvoje djece.

  Sabina Ahmičić-Gušo, kandidatkinja za državni Parlament BiH, pod rednim brojem 8 pozvala je mlade da se uključe u politička zbivanja, a ne da se politika bavi njima. Vjeruje da je došlo vrijeme da i mladi iskažu nezadovoljstvo za trenutnu situaciju u koju su dovedeni mimo svoje volje. Istakla je, da je mladima Bosne i Hercegovine ukradeno djetinjstvo, i baš zato se moraju izboriti za sretnu starost, u svojoj domovini.

  Potpredsjednik SBiH, Besim Imamović je istakao da je posebno ponosan jer niti jedan kandidat ispred SBiH ne ističe posebno sebe, već isključivo lobiraju i promovišu programe Stranke i kapacitete koje nose ljudski resursi ove stranke zajedničkim zalaganjem, onako kako to SBiH i propagira usmjerena kao očuvanju cjelovitosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

  Kandidat za Predsjedništvo BiH, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Amer Jerlagić je istakao da je ova stranka njegov prvi projekat, da nikada nije pripadao niti jednoj drugoj partiji, bilo kojem političkom opredjeljenju, te da je sada krenuo u borbu bez oraha u džepovima, i čistog obraza za bolje sutra građana BiH. I ovom prilikom je upozorio na imovinu BiH koja je oteta ili zadržana u susjednim državama, te je napomenuo da neće biti prekrajana granica, niti će Bosna i Hercegovina ikada biti kompenzovana za Kosovo.

  „Drugi političari se bave sopstvenim milionima maraka, prometovanjem fotelja i privilegija, a Amer Jerlagić potražuje imovinu BiH, u vrijednosti većoj od 10 milijardi maraka, koja je do sada bila predmet dogovaranja državi nevjernih političara. Mislimo na sutra i glasajmo ZA jedinu nam BiH!“, poručuje se u saopćenju.

  [Ustupljeno Otisku]

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + sixteen = twenty two

  Čitano

  Povezani članci