Brčko: Odobrena Odluka o Programu utroška sredstava za dodjelu subvencija Fondu zdravstvenog osiguranja

  Sredstva na ime ove subvencije odnose se na pokrivanje troškova zdravstvene zaštite određenim kategorijama stanovništva.

  Vlada Brčko distrikta (Ustupljeno Otisku)

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na desetoj izvanrednoj sjednici Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu subvencija Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2017. godine u iznosu od 2.000.000 KM.

  Sredstva na ime ove subvencije odnose se na pokrivanje troškova zdravstvene zaštite određenim kategorijama stanovništva, i to za doprinose za zdravstveno osiguranje osoba koje su registrirane u Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, a koje ne primaju novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti, za doprinose za zdravstveno osiguranje ili troškove zdravstvene zaštite stanovnika Brčko distrikta BiH koji su obuhvaćeni socijalnim programima i mjerama socijalne politike Vlade Distrikta te za doprinose za zdravstveno osiguranje osoba starijih od 65 godina koje nisu osigurane po drugoj osnovi.

  Usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije Dotacije neprofitnim i drugim organizacijama za 2017. godinu u Odjelu za stručne i administrativne poslove, Pododjel za potporu mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udrugama građana.

  Članovi Vlade su na prijedlog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo usvojili Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje 17 izvršitelja za obavljanje posebnih poslova kao i Prijedlog odluke o opsegu i načinu vršenja ovlasti osoba angažiranih za integralnu zaštitu divljači i čuvanje lovnih resursa.

  Primljena je k znaju Informacija u vezi sa zahtjevom Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH za odobravanje sredstava za potrebe financiranja troškova transplantacije za tri osobe.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  five × three =