More

  Brčko: Odobrena Odluka o Programu utroška sredstava za dodjelu subvencija Fondu zdravstvenog osiguranja

  Sredstva na ime ove subvencije odnose se na pokrivanje troškova zdravstvene zaštite određenim kategorijama stanovništva.

  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na desetoj izvanrednoj sjednici Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu subvencija Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2017. godine u iznosu od 2.000.000 KM.

  Sredstva na ime ove subvencije odnose se na pokrivanje troškova zdravstvene zaštite određenim kategorijama stanovništva, i to za doprinose za zdravstveno osiguranje osoba koje su registrirane u Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, a koje ne primaju novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti, za doprinose za zdravstveno osiguranje ili troškove zdravstvene zaštite stanovnika Brčko distrikta BiH koji su obuhvaćeni socijalnim programima i mjerama socijalne politike Vlade Distrikta te za doprinose za zdravstveno osiguranje osoba starijih od 65 godina koje nisu osigurane po drugoj osnovi.

  Usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije Dotacije neprofitnim i drugim organizacijama za 2017. godinu u Odjelu za stručne i administrativne poslove, Pododjel za potporu mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udrugama građana.

  Članovi Vlade su na prijedlog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo usvojili Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje 17 izvršitelja za obavljanje posebnih poslova kao i Prijedlog odluke o opsegu i načinu vršenja ovlasti osoba angažiranih za integralnu zaštitu divljači i čuvanje lovnih resursa.

  Primljena je k znaju Informacija u vezi sa zahtjevom Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH za odobravanje sredstava za potrebe financiranja troškova transplantacije za tri osobe.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ two = 1