Brčko: OC Vermont simbolično obilježava Svjetski dan zdravlja

Aktivisti Omladiskog centra Vermont iz Brčkog simbolično su obilježili Svjetski dan zdravlja, obilaskom trijažne ambulante u Domu zdravlja, Plućnog kao i Odjeljenja ginekologije (na kome se trenutno nalaze pacijenti u izolaciji).

Za zdravstvene radnike koji su trenutno na prvoj borbenoj liniji protiv COVID-19 dostavili su korpe sa voćem, u znak zahvalnosti, ali i podrške.

„Ovakvom akcijom željeli smo samo da iskažemo naše najdublje poštovanje prema zdravstvenim radnicima koji trenutno nose najveći teret pandemije koronavirusa. Ne samo aplauzom u 20 časova, već i poštovanjem mjera i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije o korištenju zaštitne opreme te štiteći sami sebe, trenutno možemo pomoći ili bar olakšati posao i zdravstvenim radnicima“, rekao je Damir Radenković, direktor OC Vermont.

Akcija obilaska zdravstvenih ustanova provedena je uz poštovanje  propisanih pravila Odjeljenja za bezbjednost Vlade Distrikta Brčko.

Iz Vermonta su za danas najavili da će u 14 časova dijeliti dvijestotine paketa pomoći za stanovnike naselja Prutače, koji su obezbijeđeni sredstvima donatora iz Atlante.

Autor: Željko Lazarević