More

  Brčko: Obilježeno 27 godina od stradanja četiri člana porodice Isailović

  spot_imgspot_img

  Na Trgu mladih u Brčkom služen je parastos, prislužene svijeće i položeno cvijeće povodom obilježavanja 27 godina od stradanja četiri člana porodice Isailović usljed granatiranja ovog grada.

  Tog dana stradali su šezdesetdvogodišnji Božo, njegova dvadesetsedmogodišnja snaha Svjetlana, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, i trogodišnja unuka Božana, dok je Božov sin preživio jer sticajem okolnosti nije bio u stanu, ali je kasnije preminuo od tuge, navodi Srna.

  Komšija i prijatelj Isailovića Obren Marković rekao je da se odlično sjeća tog dana, koji se, istakao je, ne smije nikada zaboraviti i “podsjetio da se 10. maja 1994. godine u Domu kulture održavala sjednica Skupštine Republike Srpske, te da su sa položaja muslimansko-hrvatskih jedinica, od ranih jutarnjih do kasnih poslijepodnevnih časova, neselektivno gađani ciljevi po Brčkom”.

  • Cilj je bio da se uništi Skupština Republike Srpske. Nekoliko puta smo tražili da se pokrene postupak i podnosili zahtjev da se za ovaj zločin odgovara. Međutim, do danas nismo dobili odgovor – izjavio je Marković novinarima.

  Predsjednik Udruženja porodica poginulih boraca RS iz Brčkog Jovan Pudić naveo je da su bezuspješni bili i zahtjevi Udruženja za postavljanje spomen-ploče na mjesto pogibije Isailovića.

  • Dobili smo indirektno odgovor da se traži podizanje nekog spomenika i bošnjačkoj strani i zbog toga nama ne dozvoljavaju – naglasio je Pudić.

  Parastosu za porodicu Isailović prisustvovali su rodbina i prijatelji porodice, kao i predstavnici Srba u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti distrikta.

  Izvor: Srna

  Čitano

  Povezani članci