More

  Brčko: Novu hidžretsku godinu čestitali Kadrić, Filipović, SDA i Ina Pamukčić (SBB)

  - Advertisement -
  • Povodom nastupajuće Nove 1442. hidžretske godine, svim muslimanima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, Bosne i Hercegovine i dijaspore, upućujemo iskrene čestitke sa željom da Novu hidžretsku godinu dočekaju s najdražima u zdravlju, sreći i veselju. Želimo da Nova hidžretska godina svima donese uspjeh i napredak u svim aspektima života i rada i doprinese daljem njegovanju razumijevanja, povjerenja i zajedništva u Brčko distriktu BiH. Neka vam je sretna i uspješna Nova 1442. hidžretska godina!

  Predsjednik Skupštine Esed Kadrić i dopredsjednik Ivo Filipović

  • Hidžra simbolizira put strpljenja i mukotrpne borbe, kao takva, sastavni je dio naše svakodnevnice. Trebamo se često prisjećati historijske, društvene i kulturološke dimenzije ovog događaja. Večeras, nakon akšam-namaza nastupit će nova 1442. hidžretska godina, tim povodom, Odbor Stranke demokratske akcije Brčko distrikta BiH koristi ovu priliku da svim muslimanima čestita nastupajuću 1442. hidžretsku godinu, sa željom da nam ova godina bude bolja od prethodne, te da je provedemo u zdravlju, sreći i blagodatima Uzvišenog Allaha.

  Odbor Stranke demokratske akcije

  • U ime rukovodstva i članstva Organizacije Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Brčko distrikta BiH, i u svoje lično ime, svim muslimanima upućujem čestitku povodom hidžretske 1442. g., da bude sretna i berićetna, te Vas pozivam na jedinstvo, slogu, bratstvo i bogobojaznost. Hidžra označava kretanje iz jednog u drugo mjesto i iz jednog u drugo vrijeme. “Tako Mi vremena, čovjek doista gubi, samo ne oni koji vjeruju i dobra djela čine i koji jedni drugima preporučuju istinu i strpljenje”.

  Ina Pamukčić, predsjednica Organizacije Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img