Brčko: NiP se supervizoru žali na gradonačelnika

Politički subjekt Narod i Pravda Brčko distrikt BiH (NiP) obratio se danas otvorenim pismom supervizoru za Brčko Michaelu Scanlanu, koje je uputio i medijima.

Otvoreno pismo, koje prenosimo u cijelosti, upućeno je povodom oglašavanja gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića (SDA) na svom facebook profilu, u kojem piše: „I tako, mi nastavljamo vrijedno raditi a psi nastavljaju lajati! Svako svoj posao!“.

Screenshot

Vaša ekselencijo,

obraćamo Vam se otvorenim pismom povodom gore citirane objave gospodina Eseda Kadrića na svom facebook profilu, koju je objavio nakon obilaska radova na izgradnji plaže u Brezovom Polju, za koju su sredstva izdvajana u periodu od 2016. do 2018. godine iz tzv. „zajedničkog bošnjačkog budžeta“.

Smatramo nedoličnim i bahatim ponašanjem jednog čovjeka, a posebno gradonačelnika da neistomišljenike naziva „psima koji laju“, jer pomenuti gospodin koji već dugo godina učestvuje u političkom životu Brčko distrikta BiH, treba da bude gradonačelnik svih građana ovog grada.

Za mnogo manje uvredljive izjave zahtijevano je javno izvinjenje i sankcionisanje onih koji su takve izjave dali.

Od Vas tražimo da svojim autoritetom zaustavite neprimjerno ponašanje i vrijeđanje građana od strane gradonačelnika, a od njega najmanje što u ovom momentu možemo tražiti jeste javno izvinjenje zbog ovakvog sramnog istupa navedeno je u pismu.