More

  Brčko: Nepodnošljiv miris u MZ Centar 5

  Ko je odgovoran da ovo riješi, niko sa sigurnošću ne zna, budući da se na pozive niko ne oglašava.

  - Advertisement -

  Mještani brčanske mjesne zajednice Centar 5 se konstantno, ali posebno u danima visokih temperatura, susreću sa problemom obraslih ruševina i zapuštenih dvorišta u svojim ulicama. Odatle, kako kažu, ne dopiru samo neprijatni mirisi nagomilanih otpadaka, već i opasnost iz visoke trave, ali i obrušavanja za djecu koja se na ulicama igraju, javljaju brčanski mediji.

  Devastirani objekti, osim što nisu prijatni za oko, posebno ljeti, ne prijaju niti jednom drugom čulu. Stanovnici ove mjesne zajednice, stoga, odlučili su da upute apel bilo kome, kako kažu, ko je odgovoran da riješi ovo pitanje.

  “Ovakvi objekti, devastirani, pretvoreni u deponije postoje već duži niz godina i to je jedan od glavnih problema mjesne zajednice. Oni kao takvi nisu samo deponija, nego su i izvor zaraze, legla zmija i pacova i mještani se konstantno žale na to”, rekao je Vedran Koprivica, predsjednik MZ Centar 5, prenosi portal BDC televizije.

  Ko je odgovoran?

  “Mi smo slali dopise ustanovama za koje smo smatrali da su nadležne da djeluju u ovim situacijama, ali do sada nismo dobili odgovor. Ovim putem apelujem na ustanove koje se prepoznaju u tome da imaju nadležnost za rješavanje ovakvih problema da pomognu u rješavanju istih. Da se konačno očiste ovakve stvari koje narušavaju izgled grada, a koje se nalaze u samom centru grada”, kazao je Koprivica.

  Ko je odgovoran da ovo riješi, niko sa sigurnošću ne zna, budući da se na pozive niko ne oglašava. Do tada, mještani se koliko-toliko trude da makar sa ulice sklone travu i korov iz kojih izlaze pacovi i gmizavci.

  “Ove moje komšije čije je to imaju svoje vile, a ovdje su nam ostavili svoje smeće. Niti ko dolazi, niti se brine za ovo, pustili su nas ‘kao štetu niz vodu’. Ovo je meni dojadilo, 12 godina je tako. Ovdje u ulici samo troje male djece imamo, a odatle i mačke izlaze, i množe se, zmije izlaze, i miševi izlaze” ,rekla je Zilha Omerašević.

  Mještanka sa kojom smo razgovarali poručila je da se ovome mora stati u kraj i da onaj ko je odgovoran da održava ove placeve mora nekako na to i da se natjera, jer ipak je, ocijenila je ona, nedopustivo da ovako ljudi žive u centru jednog grada, piše portal BDC televizije.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  1 KOMENTAR

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty one − 19 =