More

  Brčko: ‘Nemo’ i ‘Atos’ na Savi uče djecu da plivaju

  Ovogodišnja obuka je prva ovakve vrste, a Neđo Mićić Tulija je izrazio želju da se i idućih godina ova praksa nastavi, pa i pređe u tradiciju.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Plivački klub [PK] “Atos” u saradnji sa Ronilačko-spasilačkim klubom [RSK] “Nemo” na Savi u Brčkom organizovali su školu plivanja za mališane, ali i stariju djecu neplivače, javljaju brčanski mediji.

  “U suštini se vrše obuke na bazenima, a mi smo imali želju da tu djecu obučimo na Savi, u tekućim vodama, bolje rečeno živim vodama, gdje djeca mogu da osjete šta je voda, šta je rijeka Sava i ostale rijeke. Obuka ide jako dobro, imamo 12 kandidata. Za nekih četiri dana su nam djeca proplivala, mi smo sretni”, rekao je Neđo Mićić Tulija, predsjednik RSK “Nemo”, prenosi portal BDC televizije.

  Ovogodišnja obuka je prva ovakve vrste, a Mićić je izrazio želju da se i idućih godina ova praksa nastavi, pa i pređe u tradiciju.

  “Ovo je besplatno, ne uzimamo nikakvu nadoknadu, želimo da djeci bude lijepo, da se voze na banana, da ih učimo vremenom i skijati, da poštuju vodu, da se boje vode, kako se ponašati na vodi. Oni su ovdje u jednom kampu, gdje smo kao u vojsci – mirno, naprijed, sjedi, nema priče, nema komentara, nema tate, mame. Kroz igru učimo da i plivamo i da se družimo”, rekao je Mićić.

  Razbili strah od Save

  “Ovi klinci koji su tu stvarno su divna djeca, oni se svaki dan tu druže. To je stvarno bogatstvo, te zaista možemo reći da Sava i plivanje na njoj može imati budućnost, jer mi imamo podmladak, desetoro djece – desetoro djece”, rekao je Draško Đurić, predsjednik PK “Atos”.

  Iz “Atosa” su, kažu, zadovoljni što su i djeci i roditeljima razbili strah od Save.

  “Većina klinaca koji su tu, njih već troje – četvoro je naučilo da pliva. Radi se o osnovnim stvarima što se tiče plivanja a to su: održavanje na vodi, slobodan stil, prsni stil, par tih tehnika, to jest osnove plivanja”, kaže Đurić.

  Potrebni zatvoreni bazeni

  Kako bi se nešto više moglo uraditi, organizatori ove obuke kažu da su prevashodno potrebni zatvoreni bazeni, kako bi djeca nastavila da plivaju preko zime, budući da im je ovih tri do četiri mjeseca na Savi malo vremena da nauče djecu bilo šta više od najosnovnijeg plivačkog stila i održavanja na vodi.

  “Tu sam došla da naučim da plivam, nakon tri dana sam naučila da plivam sa Tulijom. Nisam znala nikako da plivam, u vodu nisam smjela ući. Ja jedva čekam da svane, da dođem ovdje”, rekla je Melita Ahmetašević.

  “Naučila sam da plivam za dva dana. Ne plašim se nimalo, lijepo mi je”, kaže Samra Ahmetašević.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × one = five