Brčko: Nastavak aktivnosti na projektu izgradnje multifunkcionalne sportske dvorane

Članovi Vlade danas su okončali i 10. redovnu sjednicu. Vlada Brčko distrikta BiH razmatrala je Informaciju o realizaciji projekta izgradnje multifunkcionalne sportske dvorane s prijedlogom nastavka projektnih aktivnosti, saopšteno je iz ove institucije.

Nenad Radojković, šef Pododjeljenja za javne objekte u Odjeljenju za javne poslove, upoznao je javnost o dosadašnjim aktivnostima u vezi s izgradnjom multifunkcionalne dvorane, rekavši da je Vlada danas odobrila da se nastave projektne aktivnosti prema projektnom rješenju iz 2008. godine, gdje se koncept tadašnjeg projektovanog rješenja zasnivao na zatvaranju postojećih bazena i izgradnje multifunkcionalne sportske dvorane uz same bazene.

  • Da bi se pristupilo tom projektu bit će potrebno da se prethodno izvrši detaljna analiza stanja postojeće konstrukcije bazena, kako bismo utvrdili nivo oštećenja, da li je moguća sanacija i koliko će ta sanacija koštati. Radit će se finansijska analiza isplativosti nastavka tog projekta. Ukoliko se pokaže isplativost, nastavit će se aktivnosti s realizacijom po tadašnjem projektnom rješenju, koje je i revidirano 2009. godine, ali zbog lokacijskih problema nije odobrena izgradnja – rekao je Radojković.