More

  Brčko: Napad na policijske službenike tokom obavljanja poslova bezbjednosti

  'Tokom postupanja policijskih službenika na provođenju službenih radnji, lice sa inicijalima P. B, fizički je napao dva policijska službenika, kojom prilikom je istima nanio lake tjelesne povrede.'

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  U subotu oko 17:30 sati Policiji Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je prijavljeno da je u mjestu Donja Skakava, tokom odvijanja javnog okupljanja – “moto defile”, došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane od strane nekoliko lica, te da je lice sa inicijalima P. B. [rođen 1975. godine] sa područja Brčkog fizički napao dva policijska službenika koji su vršili obezbjeđenje javnog skupa, navedeno je u policijskom izvještaju.

  – Na mjestu događaja utvrđeno je da je nekoliko lica pokušalo spriječiti kretanje kolone vozila prijavljenog javnog skupa „moto defilea” (zbog ranije neriješenih ličnih odnosa između pojedinih učesnika na skupu), nakon čega su reagovali policijski službenici i u skladu sa zakonskim odredbama omogućili neometano odvijanje, prijavljenog i odobrenog javnog skupa – javnog okupljanja.

  Tokom postupanja policijskih službenika na provođenju službenih radnji, lice sa inicijalima P. B, fizički je napao dva policijska službenika, kojom prilikom je istima nanio lake tjelesne povrede. O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH i Policija trenutno radi na utvrđivanju krivičnog djela “Napad na službenu osobu u obavljanju poslova bezbjednosti” člana 353. stav 2. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  Najoštrija osuda Policije

  O događaju je upoznata i Jedinica za profesionalne standarde Policije Brčko distrikta BiH, koja radi na utvrđivanju pravilnosti i zakonitosti postupanja policijskih službenika u ovom događaju.

  S obzirom na to da je u navedenom događaju došlo do fizičkog napada na policijske službenike i nanošenja tjelesnih povreda policijskim službenicima, Policija Brčko distrikta BiH najoštrije osuđuje ovakve i slične napade, te ujedno ukazuje da će u svim slučajevima gdje je ugrožen život ili tijelo policijskog službenika energično postupiti i primijeniti sva zakonom dozvoljena sredstva na sankcionisanju takvih postupaka nasilnih lica – stoji u izvještaju.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × eight = eight