Brčko: Najavljen XIV Međunarodni memorijalni malonogometni turnir ‘Alija Izetbegović’

  Devetnaestog oktobra navršava se 15 godina od smrti prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine, kome se u čast već 14 godina održava ovaj turnir.

  [BDC TV]

  Danas je najavljeno održavanje XIV Međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira “Alija Izetbegović”. Grad domaćin ove godine je Brčko distrikt.

  Devetnaestog oktobra navršava se 15 godina od smrti prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine, kome se u čast već 14 godina održava ovaj turnir. Organizatori Turnira su Savez boraca Federacije BiH i Udruženje demobilisanih boraca Armije RBiH Brčko distrikta.

  “Organizacioni odbor je sačinio propozicije takmičenja, izvršio sve pripreme, imenovao komisije, odredio službena lica koja će voditi takmičenje tako da smo u tom segmentu preduzeli sve korake da ovu manifestaciju učinimo maksimalno profesionalno organizovanom i opšte prihvatljivom u smislu odredbi koje su propisane pravilnicima o takmičenju na malonogometnim terenima”, rekao je Senad Bešić, član OO Turnira.

  Na Turniru će učestvovati oko 300 igrača iz različitih kategorija a žrijebanje će biti obavljeno 13. septembra sa početkom u 17:30 u prostorijama BZK “Preporod”.

  “Ranije je bila praksa da bude osam seniorskih i šest veteranskih ekipa međutim sada je 10 seniorskih, osam veteranskih, četiri pretpionirske i dvije ekipe pjetlića koje će u učestvovati u revijalnom dijelu. Imamo dvije ekipe iz Hrvatske, ekipa Bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i ekipa iz Gunje, a ostalo su sve domaće ekipe”, rekao je Amir Sinanović, član OO Turnira.

  Govoreći o značaju Turnira predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić podsjetio je na ulogu koju je Alija Izetbegović imao u trenucima kada se odlučivalo o sudbini Brčkog te njegov doprinos tome da je Brčko distrikt postao to što danas jeste.

  “Brčko je danas jedan napredniji, bolji dio BiH i zato mi u Brčkom, Brčaci, smo dužni sjećati se toga što je Alija uradio za BiH i za Brčko. Kroz ovaj vid prisjećanja na godišnjicu njegovog preseljenja, kroz ovaj međunarodni malonogometni turnir, još jednom iskazujemo svoju zahvalnost za ono što je učinio za nas”, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH.

  Kao nagrada učesnicima i pobjednicima  na Turniru obezbijeđena je sportska oprema u iznosu od 15.000 maraka. Turnir će biti igran u sali Tehničke škole, zatvaranje Turnira planirano je u nedjelju, 16. septembra, u 16:30 sati. Turnir će svečano zatvoriti predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − four = five