More

  Brčko: Na proljeće bi trebali biti vidljivi veliki reformski rezultati

  [SAOPŠTENJE] U svojoj prvoj posjeti Brčkom 2022. godine, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor Scanlan naglasio je da je pred nama period u kojem uprava Distrikta Brčko ima priliku pokazati da Distrikt nije samo primjer mirnog suživota već i zajedničkog prosperiteta.

  Na proljeće će biti donesena odluka o trasama autoputa, usvojen ugovor o rekonstrukciji mosta Gunja-Brčko i zaključen konačni ugovor za modernizaciju luke. To će biti upotpunjeno i početkom radova na Industrijskoj zoni Brod, glavnom transportnom cjevovodu za Brčko, regulaciji poplava za rijeku Brku i drugim projektima.

  Proljeće će sa sobom donijeti i dodatne korake u borbi protiv korupcije, političkog pokroviteljstva i nepotizma. Komisija za sukob interesa će prikupiti imovinske kartone javnih službenika, Ured za borbu protiv korupcije će razmotriti praksu na polju zapošljavanja, Skupštini će biti podnesen novi Zakon o državnoj službi kako bi se osiguralo da sistem bude zasnovan na zaslugama.

  Nevladin sektor, u okviru novog transparentnog sistema javnog finansiranja, služit će kao čuvar i partner vladi kako bi se osiguralo da ovaj novi trend dobrog upravljanja u Distriktu bude održiv. Mladi treba da vide svoje učešće u civilnom društvu kao način da pomognu u izgradnji zajednice u kojoj i sami žele da žive.

  Supervizor je pohvalio rad Policije Distrikta u proteklih nekoliko mjeseci kao primjer profesionalizma i opredijeljenosti za služenje zajednici, na šta bi se svi zvaničnici u Distriktu trebali ugledati.

  O ovim temama razgovaralo se tokom sastanaka supervizora sa Vladom Distrikta i rukovodstvom Skupštine, načelnikom Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove, direktorom NVO DEMOS i koordinatorom projekta ˝STOP zapošljavanju na crno” te direktorom NVO Vermont i šefom policije.

  OHR

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty four − = sixty one

  Čitano

  Povezani članci