Brčko: Maturske proslave uz poštivanje epidemioloških mjera

Maturske proslave u Brčko distriktu BiH bit će dozvoljene, ali uz poštivanje epidemioloških mjera Kriznog štaba, potvrdio je u izjavi za Otisak.ba šef Odjela za zdravstvo brčanske Vlade Sead Šadić.

Odjel za zdravstvo, prateći epidemiološku situaciju, a uvažavajući činjenicu da je kraj školske godine, uzelo je sebi kao obavezu da u razgovoru sa maturantima, njihovim razrednicima i menadžmentima škola vide šta su maturanti planirali po pitanju obilježavanja maturskih večeri.

  • U ovom trenutku pandemije, nedopustivo je da se bilo koja manifestacija organizuje bez poštivanja epidemioloških naredbi – naglasio je Šadić.

S tim u vezi, jutros je održan, kako ga je nazvao, preventivni sastanak na kojem su pored njega, bili prisutni predstavnici Inspektorata, Policije i Odjela za obrazovanje, s ciljem dobijanja povratnih informacija o tome koje srednje škole su iskazale potrebu za maturskom proslavom i na koji način, te da Odjel za zdravstvo predloži naredbu i preporuke Kriznom štabu, kako bi se manifestacije mogle organizovati.