More

  Brčko: KUD Bijela organizirao koncert duhovne glazbe

  Hrvatsko kulturno – umjetničko društvo Bijela u nedjelju je organiziralo koncert duhovne glazbe u Filijalnoj crkvi svetog Ante Pustinjaka. Shodno epidemiološkim uvjetima, bio je ograničen broj posjetitelja, a koncertu su nazočili i gosti, zborovi i bendovi iz okruženja, koji su doprinijeli obilježavanju Božića i blagdanskog veselja.

  Obilježavanje blagdanskog veselja na ovaj način, uz koncert božićne glazbe, u Bijeloj je započeo od 2019. godine, a kako navodi predsjednik KUD-a Bijela, Stjepan Vilušić, svake godine bude svečanije nego li prethodne, ali pandemija ograničava druženje.

  ”Jednom mi je došla ideja da organiziramo taj koncert, makar za Božić, kad dođe dijaspora, da napravimo jedno druženje i tako da se to malo povežemo, međutim u zadnje vrijeme korona čini svoje tako da se da će to malo popustiti pa će biti bolje”, kazao je Vilušić.

  Svečanosti su nazočili i prijatelji KUD-a Bijela, s kojim imaju dugogodišnju suradnju.

  ”Mada smo mi kulturno umjetničko društvo, imamo već 6 godina  suradnju s brčanskim zborom, sa zborom ”Adoro” iz Tolise, bendom ”Paks” iz Tolise te mladim iz ”Tima 3”, Mato i Ana Jurković i stvarno smo bili iznenađeni njihovim programom pa se radujemo i daljnjoj suradnji”, istaknuo je Vilušić.

  Nažalost, od četiri KUD-a hrvatskoga naroda na području Brčko distrikta, KUD Bijela jedini je opstao. Ni njihova situacija nije idealna, ali se ipak snalaze.

  ”Ja se trudim na neki primamljiv način da ih skupim da njegovanje tradicije i kulturne baštine opstane, jer, danas kad kažete, barem nekome od 12 godina, da dođe igrati u KUD, reći će mene to više ne zanima, a kada ga odvedete na izlet u Tuzlu ili na druge nastupe, tu se prikaže ta draž druženja”, dodao je predsjednik KUD-a Bijela, Stjepan Vilušić.

  KUD Bijela broji četrdesetak članova raznih dobnih skupina podijeljenih u tri tima koji i sada uspješno djeluju na području Brčko distrikta, ali i šire.

  Izvor: Radio Brčko

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI