More

  Brčko: Krajem godine završena izgradnja pretovarne stanice na staroj deponiji

  - Advertisement -

  Krajem godine završena je nova pretovarna stanica na staroj deponiji smeća, nabavljen je novi kamion, a prikupljeni komunalni otpad će biti odvežen u Zvornik. Početkom naredne godine trebala bi započeti gradnja novog transportnog cjevododa u Brčko distriktu u dužini od 14 km.

  Izgradanjom nove pretovarne stanice u Brčkom, trajno je riješen dugogodišnji problem odlaganja otpada na staroj deponiji koji je stvarao ekološke probleme naselju Ilićka i okolnim mjesnim zajednicama.

  Majazudin Vehabović

  Majazudin Vehabović, šef Odjela za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta napomenuo je da će gradnjom nove pretovarne stanice za komunalni otpad biti omogućen brži i lakši transport prikupljenoh otpada iz Brčko distrikta u Zvornik na deponiju. Ugovor za ove poslove potpisan je za narednu godinu dana.

  Vehabović je napomenuo da su izgradnjom pretovarne stanice i nabavkom kamiona, uz dovršetak asafaltiranja oko stanice, stvoreni uslovi da se pretovarna stanica pusti u probni rad.

  „Početkom naredne godine trebala bi započeti gradnja novog transportnog cjevododa u dužini od 14 km, čime će Brčko distrikt dobiti napajenje vodom sa dvije strane, na način da faktički budu preduprijeđene nestašice vode u vodovodu“, kazao je Vehabović. Rok za izvođenje i završetak radova nakon potpisivanja ugovora biće 365 radnih dana.

  „Na ovaj način uredno snabdijevanje vodom imaće potrošači na potezu Plazulje- Potočari, a planiran je i krak prema Brezovom Polju, a gdjegod se ukažu potrebe za vodom postoji mogućnot za priklučenje na cjevovod”, pojasnio je Vehabović. Sredstva za ove namjene u iznosu od 6,5 miliona eura obezbijeđena su od Evropske banke za obnovu i razvoj.

  Izvor: Radio Brčko
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img