More

  Brčko: Klubovi i udruženja dobivaju ukupno 1, 38 miliona KM za realizaciju projekata

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je Odluku o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata koja su udruženja građana iz oblasti sporta, kulture i turizma podnijeli Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu.

  Ukupan iznos predviđen za realizaciju projekata je 1 milion i 388.000 KM, a projekte će realizirati 53 udruženja iz oblasti sporta i 35 udruženja iz oblasti kulture i turizma.

  Organizacija kojoj je povjereno najviše budžetskih sredstava je FK “G. Rahić” Brčko distrikt BiH za projekat: “Pojačanje kapaciteta omladinskim, senioriskim, veteranskim uzrastima, odnosno doprinijeti razvoju fudbalske igre i zdravog načina života” u iznosu od 59.154,00 KM.

  Zatim slijedi FK “Ilićka 01”, Brčko distrikt BiH, za projekat “Razvoj fudbala” u iznosu od 56.850,00 KM, te ŽOK “Jedinstvo”, Brčko distrikt BiH, za projekat: “Razvoj šampionske ženske odbojke u Brčkom 2021.-2022.” u iznosu od 53.490,00KM.

  Među projektima, ponuđeni su različiti kulturni, zabavni, sporti i edukativni sadržaji, neki od njih su “Oktobar fest”, “Gastro susreti”, “Suvenirnica umjetnosti”, zatim muzičke i likovne radionice.

  Više informacija o projektima možete saznati u Odluci:

  Čitano

  Povezani članci