More

  Brčko: Klub zastupnika NiP-a uputio zahtjev za sazivanje hitne vanredne sjednice Skupštine

  spot_imgspot_img

  Klub zastupnika političkog subjekta Narod i Pravda Brčko distrikt BiH uputio je danas predsjedniku Skupštine i šefu Stručne službe Skupštine zahtjev za sazivanje hitne vanredne sjednice ovog zakonodavnog organa na temu epidemiološke situacije. Klub je predložio dvije tačke dnevnog reda.

  • Informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Brčko distriktu BiH i mjerama koje se poduzimaju u svim nadležnim institucijama u Brčko distriktu BiH;
  • Informacija o nabavci vakcina protiv COVID-19 u Brčko distriktu BiH.

  Obraćam vam se u ime kluba zastupnika NiP sa zahtjevom za održavanje hitne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH na kojoj bi Vlada Brčko distrikta BiH, resorni ministri i nadležne institucije informisali zastupnike o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Brčko distriktu BiH i mjerama koje su poduzete i koje se planiraju poduzeti u narednom periodu.

  Šef Kluba Damir Bulčević

  Mole da u skladu sa poslovnikom sjednica bude zakazana u najkraćem mogućem roku.

  U posljednjih nekoliko dana u javnom prostoru prisutno je mnoštvo informacija o pogoršanju epidemiološke situacije, kao i oprečnih informacija koje iznose različite institucije o nemogućnosti nabavke vakcina od strane viših nivoa vlasti te je stoga neophodno održati ovu hitnu sjednicu na kojoj bi zastupnici, a i šira javnost bili informisani o navedenom.

  Šef Kluba Damir Bulčević

  Čitano

  Povezani članci