Brčko: Kineska ambasada donirala 4.000 maski

  Komandantu Kriznog štaba i gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću danas je Ankica Gudeljević, ministarka civinih poslova u Savjetu ministara BiH uručila 4.000 maski koje je ovoj lokalnoj zajednici  pripalo iz kontigenta pomoći koji je Bosni i Hercegovini dionirala Narodna Republika Kina.

  Ministrica Gudeljević koja je gradonačelniku Miliću prenijela pozdrave njegove ekselencije Ji Pinga, kineskog ambasadora u BiH, je istakla da je ovo samo dio pomoći, a veće i značajnije količine bi trebale uskoro da stignu i u Brčko.

  “Prije sedam dana stigao je prvi kontigent pomoći Narodne Republike Kine Bosni i Hercegovini i iz tog kontigenta ove maske su pripale Brčko distriktu BiH. Ovo je samo početak jer će uskoro stići još medicinskih potrepština iz Kine i o tome ćemo, kako to bude stizalo, obavještavati javnost”, precizirala je ministarka Gudeljević.

  Ističući cjelokupan angažman Ankice Gudeljević, ministarke u Savjetu ministara BiH u vezi sa raspodjelom pomoći za Brčko, a koja stiže u Sarajevo, gradonačelnik Milić se zahvalio Kineskoj ambasadi na razmijevanju kada je u pitanju slanje pomoći za Brčko.

  “Mi ćemo već naredne sedmice dobiti još jedan kontigent pomoći iz Narodne Republike Kine, koja je komercijalnog karaktera. I u toj nabavci imali smo ogromnu pomoć njegove ekselencije Ji Pinga i otuda još jednom zahvalnost za sav njihov angažman u vrijeme ove pandemije”, podsjetio je gradonačelnik Milić.

  Gradonačelnik Milić takođe je izrazio zahvalnost ministarki Gudeljević na podršci i njenom angažmanu da u ovoj raspodjeli međunarodnih donatorskih sredstava i Brčko distrikt BiH dobije svoj dio.

  Autor: Vlada Brčko distrikta BiH
  --