Brčko: KBS „Storm Gym“ ugostio bivšeg boksera i šampiona Ziju Polju

  „Na treću godišnjicu Kluba imali smo zadovoljstvo i čast da ugostimo najvećeg borca u historiji BiH, Ziju Polju“, kazao je Mulaomerović, koji je dugogodišnji Poljin prijatelj.

  Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba

  Piše: Azra Bijedić

  Klub borilačkih sportova „Storm Gym“ Brčko je povodom svoje treće godišnjice ugostio Ziju Polju, nekadašnjeg boksera i bivšeg šampiona porijeklom iz Brčkog.

  Predsjednik Kluba je Vedad Mulaomerović, koji je bivši svjetski prvak u kickboxu, a Klub je osnovao sa željom da svoje znanje i vještine prenese i na druge.

  Vedad Mulaomerović (Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba)

  „Na treću godišnjicu Kluba imali smo zadovoljstvo i čast da ugostimo najvećeg borca u historiji BiH, Ziju Polju“, kazao je za Otisak.ba Mulaomerović, koji je dugogodišnji Poljin prijatelj.

  Zijo Poljo (Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba)

  „Moj prijatelj Vedad me pozvao da dođem i napravim seminar i naravno da sam odmah prihvatio. Sretan sam kad vidim momke koji se trude, te sam uvijek dostupan za takve osobe. Draže mi je da se bave sportom, nego da rade bilo šta drugo“, kazao je Poljo.

  Klub broji oko 50 članova

  Mulaomerovićev klub „Storm Gym“ broji oko 50 članova, te funkcioniše u pet grupa: djeca do 10 godina, djeca od 10-15 godina, seniori od 15 godine pa nadalje, jedna grupa žena i rekreativci.

  Klub je jako mlad, te su do sada učestvovali na desetak turnira, sa osvojenih dvadesetak medalja.

  Također je jedan od rijetkih klubova u kojima je sva potrebna oprema za jedan kvalitetan trening besplatna za korištenje, pa su svakom takmičaru obezbijeđene rukavice, štitnici i kacige.

  Predsjednik Kluba se nada da će i drugi klubovi slijediti njihov pozitivan primjer.

  Što se tiče budućih takmičenja, raduju se odlasku na Croatia Open u septembru, kao i odlasku na druge turnire.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  85 ÷ = eighty five