More

  Brčko: Kadrić i Vojnović razgovarali s predstavnicima Twinning projekta

  Projekat ima za cilj jačanje kapaciteta i unapređenje uloge parlamenata u procesu pristupanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji i implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

  - Advertisement -

  Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i predsjedavajući skupštinske Komisije za evropske integracije Uroš Vojnović razgovarali su danas, u odvojenim susretima, s ekspertom Twinning projekta Csillom Schalbert.

  Tema sastanka bile su dosadašnje i naredne aktivnosti u vezi s realizacijom ovog projekta, koji ima cilj jačanje kapaciteta i unapređenje uloge parlamenata u procesu pristupanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji i implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

  Predsjednik Skupštine Esed Kadrić podržao je dosadašnje aktivnosti u okviru ovog projekta kao i naredne korake koji su dogovoreni na sastanku s predsjedavajućim Komisije za evropske integracije, a odnose se na pregled i reviziju Akcionog plana za unapređenje uloge Skupštine Brčko distrikta BiH u kontekstu evropskih integracija koji je Skupština usvojila početkom 2016. godine.

  Predsjedavajući Komisije za evropske integracije Uroš Vojnović rekao je da će pregled i revizija ovog dokumenta koji sadrži preporuke i mjere iz nadležnosti Skupštine Brčko distrikta u EU integracijama biti prilika da se ocijeni koliko je do sada urađeno.

  „Tokom pregleda i revizije preispitat ćemo određene mjere i rokove. Ukoliko i dalje ostanemo iza svih mjera iz Akcionog plana onda moramo pojačati dinamiku ili mijenjati rokove“, rekao je Vojnović.

  Sastanku s predstavnicima Twinning projekta u Skupštini Brčko distrikta BiH prisustvovao je i šef Stručne službe Skupštine Jovo Galić.

  [Ustupljeno Otisku]
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + fifty five = fifty eight