More

  Brčko: Još se utvrđuju trase autoputa Banja Luka, Sarajevo – Beograd, u planu nova autobuska stanica i niz drugih projekata

  Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta završio je sve aktivnosti oko izrade prednacrta izmjene i dopune Prostornog plana, a koji se odnosi na utvrđivanje trase autoputa kroz Distrikt.

  Portparol Zavoda Daniela Zečević kazala je da su završene aktivnosti i za novi prekogranični most na rijeci Savi i centar za upravljanjem otpadom.

  Ona je navela da Zavod sada čeka na dalje postupanje i aktivnosti Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne odnose Vlade Brčko distrikta.

  „Završen je i prednacrt regulacionog plana Centar 1 i privode se kraju aktivnosti na izradi regulacionog plana Zona rada industrije bivše baze „McGovern“ kao i plana stambenog naselja Rijeke 2“, dodala je Zečević.

  „Aktivno radimo i na paketu projekata Odjeljenja za obrazovanje, a primili smo i zahtjev Odjeljenja za javne poslove za izradu idejnog i glavnog projekta za saobraćajnicu u bazi „McGovern“ kao i izrada glavnog projekta vodovodne mreže za povezivanje mjesne zajednice Brka na gradski vodovodni sistem“, rekla je Daniela Zečević.

  Ona je naglasila da se radi i na idejnom projektu autobuske stanice u Brčkom.

  I Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić govorio je o utvrđivanju trase autoputa iz pravca Banjaluke i Sarajeva ka Beogradu, koje bi trebalo da prolaze kroz Brčko.

  “Zavod za planiranje Brčko distrikta ponudio je šest varijanti koridora autoputa kroz Brčko i narednih dana očekujemo nastavak razgovora oko usaglašavanja konačnog prijedloga”, rekao je Milić.
  Milić je dodao da se Vlada distrikta oko usaglašavanja trase koridora iz pravca Sarajeva već sastala i razgovarala sa Vladom Federacije BiH /FBiH/ i predstavnicima Javnog preduzeća “Autoceste FBiH”, a da narednih dana očekuje slične razgovore i sa Vladom Republike Srpske sa kojom će se razgovarati o polažaju trase auto-puta koji ide iz pravca Banjaluke prema Bijeljini.

  “Važno je napomenuti da je postojeći i još važeći prostorni plan Brčko distrikta predvidio da trasa obilaznice oko Brčkog bude dio trase autoputa Banjaluka – Bijeljina, kao i trasa gasovoda na istom potezu, tako da se očekuje da konačno rješenje neće značajnije odstupati od aktuelnog prostornog plana”, rekao je Milić.

  Izvor: Radio Brčko

  Čitano

  Povezani članci