More

  Brčko: Javni poziv za prijavu na Program samozapošljavanja

  Za ove namjene iz Budžeta Distrikta za 2017. godinu izdvojeno je 500.000 konvertibilnih maraka, kao i dodatnih 250.000 KM sredstava koja nisu realizirana ranijim programima Zavoda za zapošljavanje.

  Javni poziv za prijavu na Program samozapošljavanja na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u 2017. godini Zavod za zapošljavanje u ovom gradu objavio je 5. decembra.

  Javni poziv se završava 20. decembra.

  Tekst Javnog poziva, Prijava i Izjava se mogu preuzeti u prilozima:

  Javni poziv: Latinica Ćirilica
  Prijava i Izjava: Latinica Ćirilica

  O rezultatima Javnog poziva aplikanti će biti obaviješteni putem web-stranice i oglasne table Zavoda, saopćeno je iz ove institucije.

  Za Program samozapošljavanja 750.000 KM

  Vlada Brčko distrikta na sjednici 30. oktobra ove godine usvojila je Program samozapošljavanja.

  Za ove namjene iz Budžeta Distrikta za 2017. godinu izdvojeno je 500.000 konvertibilnih maraka, kao i dodatnih 250.000 KM sredstava koja nisu realizirana ranijim programima Zavoda za zapošljavanje.

  Kako je istaknuto, u odnosu na prethodne godine izvršene su vrlo male promjene u samom Programu.

  „Jedna od njih je da Program daje mogućnost preduzećima osnovanim u godini u kojoj se program realizira, takozvanim start up-ovima, da mogu podnijeti zahtjev i učestvovati u raspodjeli sredstava. Značajna stavka je i da je maksimalan iznos sredstava koja se dodjeljuju firmama sa 20.000 KM smanjen na 15.000 KM, a za start up-ove je maksimalni iznos 10.000 KM. Ova izmjena je napravljena kako bi što veći broj zainteresiranih mogao učestvovati u Programu i započeti svoj biznis“, pojasnio je tada šef Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu u brčanskoj Vladi Pero Gudeljević.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy eight ÷ = thirteen