More

  Brčko: Javne nabavke – nova afera na pomolu?!

  Naime, u ovoj kasabi odavno ne ide ništa po zakonima i pravilima, već po sistemu „ho ruk“ i ko ima „veće steroidne mišiće“.

  - Advertisement -

  Da živimo u sistemu koji poštuje važeće zakone, pravilnike i sve ostalo što jedna pravna država posjeduje Vi ne bi ni čitali ovaj tekst, već bi sve pravosudne institucije, uključujući i policiju, bile involvirane i vjerovatno do sada pokrenule određene pravne mehanizme.

  Naime, u ovoj kasabi odavno ne ide ništa po zakonima i pravilima, već po sistemu „ho ruk“ i ko ima „veće steroidne mišiće“, tako da je vjerovatno na pomolu nova afera koja će, sudeći po dosadašnjem iskustvu, biti „zapamćena“ jedno sat-dva i opet ispočetka.

  Kako dobijamo nezvaničnu informaciju od jednog službenika vlade (još uvijek ima ljudi kojima je svijest i moral na prvom mjestu), trenutno se dešavaju, u najmanju ruku, čudne stvari kada je u pitanju tender za održavanje vozila u vlasništvu Vlade Brčko distrikta BiH.

  Tender je otvoren prije skoro mjesec i po, ali ni do danas nije donesena odluka o najpovoljnijem ponuđaču.

  Kako kaže naš izvor, stvar je u tome što pojedini članovi komisije za javne nabavke iz Vlade Brčko distrikta otvoreno propagiraju da se najpovoljnija ponuda odbaci kao nekvalifikovana, a da se prihvati drugorangirana, iako su svjesni da je drugorangirani u potpunosti nekvalifikovan zbog nedostataka prilikom predaje tenderske dokumentacije.

  Po logici stvari, prvorangirani je povoljniji od svih ostalih, što znači da ovi članovi komisije otvoreno zagovaraju skuplju verziju i samim tim nanose štetu direktno Vladi i građanima Brčko distrikta, al’ koga to interesuje?!

  Čak je jedan od ta dva člana komisije iz javnih nabavki Brčko distrikta BiH na otvaranju ponuda rekao/la da je drugorangirana ponuda neprihvatljiva, da bi u zadnjih desetak dana naprasno promijenio/la mišljenje?!

  Ostaje da vidimo rasplet situacije, a sada kako izgleda, i početnik pravnik u tužilaštvu bi vrlo jednostavno i na lak način mogao složiti materijal za otvaranje predmeta u slučaju korupcija i mito.

  Autor: Dževad Turčalo
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  five × 3 =