Brčko: Izložba Miomira Miše Vemića otvorena do 10. oktobra

  Kustos Umjetničke galerije Sonja Đurović rekla je da je ova izložba, simboličnog naziva „Reakcija na prazninu“, jedna od najkvalitetnijih koje su do sada prezentovane u brčanskoj Galeriji.

  [Ustupljeno Otisku]

  Izložba Miomira Miše Vemića, akademskog slikara iz Nikšića, svečano je otvorena sinoć u brčanskoj Umjetničkoj galeriji. Brčaci će, do 10. oktobra, imati priliku pogledati 35 djela rađenih u ulju na platnu. Mišo Vemić laureat je prošlogodišnje „Zlatne palete“, priznanja koje Umjetnička galerija dodjeljuje za poseban doprinos u radu Međunarodne simpozijum radionice „Sava“, saopćeno je danas iz Sektora za informiranje u brčanskoj Vladi.

  Kustos Umjetničke galerije Sonja Đurović rekla je da je ova izložba, simboličnog naziva „Reakcija na prazninu“, jedna od najkvalitetnijih koje su do sada prezentovane u brčanskoj Galeriji. Ona je dodala da je Miomir Vemić jedan je od živih doajena crnogorske slikarske scene i umjetnik čija su djela obišla cijeli svijet.

  „Konji Miše Vemića simbol su snage, izdržljivosti i moći. To su oni arhetipski, proizašli iz starih mitova i legendi, ali zauvijek živi, oni koji svojim krikom prizivaju svjetlost, oni koji neraskidivo vezani sa kočijama ljudske duše i svijesti galopiraju u vječnost. Ova nas djela opominju da uvijek sigurno držimo uzde nad životinjom u sebi jer ego je naš jahač, naš džokej, a konj vjetar emocija koje mogu izvajati čovjekovu dušu u lice sveca ali i groteskne nemani“, rekla je na svečanom otvaranju Sonja Đurović, navedeno je na kraju saopćenja.

  [Ustupljeno Otisku]

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ three = 3