More

  Brčko: Izložba “60 bijelih ruža BiH”

  spot_imgspot_img

  Udruženje “Interactiv” iz Bijeljine zajedno sa mladim ljudima iz cijele Bosne i Hercegovine realizuje izložbu “60 bijelih ruža BiH” na kojoj će biti predstavljeno 60 fotografija koje uključuju kratke priče o ratnim sjećanjima kao i fotografije očiju kazivača priča.

  Pogledajte u oči ljudima koji su svoja autentična, emotivna i bolna sjećanja pretočili u priče a sve sa jednim ciljem – da se takve stvari više nikada nikome ne bi ponovile.

  Izložba je organizirana u saradnji sa JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo uz podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

  Uspostavljanje dijaloga i saradnje među studentima u BiH okupljenim oko kulture sjećanja na civilne žrtve rata važan je put ka miru, međuetničkoj toleranciji i dijalogu. 

  Udruženje žena “Interactiv” je osnovano 1997. godine kao nezavisno, nevladino i neprofitno udruženje građana sa ciljem afirmacije svih građana a naročito žena.

  Kroz svoj rad i programe, “Interactiv” je posvećen društvenoj afirmaciji uloge žena u rekonstrukciji BiH, edukaciji i obukama žena i marginalizovanih grupa.

  Izložba će biti otvorena u brčanskom Islahijetu 25. juna u 12 sati.

  Autor: Organizatori

  Čitano

  Povezani članci