More

  Brčko: Izdvojena sredstva za učenike generacije i stipendije apsolventima

  Podršku članova Vlade dobili su kriteriji za dodjelu grantova za sufinansiranje projekata Evropske unije i drugih donatora.

  Danas je zasijedala brčanska Vlada. Podršku članova Vlade dobili su kriteriji za dodjelu grantova za sufinansiranje projekata Evropske unije i drugih donatora.

  Šefica resornog odjeljenja je istakla da su budžetom za ovu godinu predviđena ukupna grant sredstva od 50.000 maraka.

  “Odjeljenje će raspisati javni poziv za zainteresovana udruženja iz Brčkog koja imaju projekte koji će se implementirati na području Distrikta. Ova sredstva su predviđena za sufinansiranje, za nedostajuća sredstva koja su potrebna. Maksimalan iznos je 15.000 maraka po projektu”, rekla je Delfa Dejanović, šefica Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

  Članovi Vlade Brčko distrikta dali su podršku i kriterijima za dodjelu novčanih nagrada za studente generacije prvog ciklusa studija sa područja Brčko distrikta, a za te namjene je izdvojeno 5.000 maraka. Također je usvojena odluka o dodjeli sredstava za učenike generacija osnovnih i srednjih škola.

  “Za osnovne škole predviđeno je 3.600 maraka, kada se to podijeli na 12 osnovnih škola svaki učenik generacije iz svake škole će dobiti oko 300 maraka. Za srednje škole je predviđeno 2.000 maraka što se opet dijeli na broj škola”, rekao je Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje.

  Vlada Brčko distrikta usvojila je odluku i o dodjeli stipendija apsolventima školske 2017/18. godine. One će biti isplaćivane tokom šest mjeseci po 200 maraka, ukoliko student ranije ne završi studij.

  SourceBDC TV

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy eight − 71 =