Brčko: Izdavani prekršajni nalozi i za zajedničko posjećivanje bogomolja

Policija BDBiH (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

Šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Goran Pisić kazao je na današnjoj konferenciji za medije ispred brčanske Gradske vijećnice da su policijski službenici, u okviru izvršavanja Naredbe Kriznog štaba BDBiH o zabrani zajedničkog kretanja i okupljanja tri ili više osoba, izdavali prekršajne naloge i za posjećivanja bogomolja.

“Da, bilo je. Zato smo, naši pripadnici su nazivani po društvenim mrežama, za pojedine smo sa druge strane, za one druge sa treće strane, za one treće sa četvrte strane. Policijski službenici u izvršavanju ovih svojih zadataka daju svoj maksimum, znači samo iz razloga zaštite zdravlja i života”, naveo je on u odgovoru na pitanje novinara Otiska.

Video: Kompletna današnja konferencija za medije

Saradnja sa vjerskim zajednicama

On je pojasnio da je u tom segmentu Policija ostvarila saradnju sa vjerskim zajednicama.

“Mi smo ostvarili saradnju u smislu dostave naredbi predstavnicima vjerskih zajednica na području Brčko distrikta, prateći i saopštenja njihovih glavnih, da kažem, autoriteta u tim vjerskim zajednicama koje su van Brčko distrikta. I naravno, Policija Brčko distrikta, bez obzira o kome se radi, i bez obzira šta ta osoba predstavlja, naredbe su za sve i one se moraju poštovati”, naglasio je on.

Socijalna distanca

Napomenuo je da je prvi osnov za donošenje svih naredbi u vezi sa situacijom oko korona virusa socijalna distanca, dodavši da Policija svaku prijavu i događaj istražuje.

“Dvjesto policijskih službenika mi imamo za izvršenje svih ovih zadataka. Mi radimo obavještajno-informatički”, istakao je on.

Saopćenje
Novinar: Adis Mujdanović

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ 21 = twenty six