More

  Brčko: Internacionalni univerzitet prvi u BiH pokreće novi postdiplomski studij “Magistarski studij 4.0”

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Internacionalni univerzitet u Brčkom uskoro kreće s realizacijom novog postdiplomskog studija po tzv. konceptu studiranja 4.0, a prema uzoru američkih studijskih programa.

  Prema riječima Šabana Nurića, dekana Pravnog fakulteta Internacionalnog univerziteta, ovaj Univerzitet je prvi u BiH koji se može pohvaliti ovakvim modelom školovanja.

  Postdiplomski studij “Magistarski studij 4.0” podrazumijeva pojačanu kooperaciju između studenata i poslovnih subjekata, s kojima Univerzitet ima potpisan ugovor, što bi rezultiralo stipendiranjem studenata kroz praksu i u konačnici stalnim zaposlenjem u tim kompanijama.

  Prema Nurićevim riječima, Univerzitet je do sad sklopio 26 ugovora s različitim organizacijama: s privatnim i državnim zdravstvenim institucijama u Brčkom, Gračanici i Tuzli, građevinskim organizacijama, programerskim tvrtkama u Gračanici i Tuzli te s nekoliko privatnih tvrtki čija djelatnost obuhvaća segmente ovog magistarskog studija.

  „Kako bismo realizirali postdiplomsku edukaciju u skladu sa strategijom 4.0 mora se uspostaviti jaka suradnja s poslovnim subjektima, a to je ujedno suština i cilj ovog projekta“, istaknuo je Nurić.

  Konkurs za upise na jednogodišnji multidiscplinarni “Magistarski studij 4.0” uskoro će biti raspisan, a studenti će se moći upisati na tri odsjeka: informatika, menadžment i promet.

  Prva generacija studenata s predavanjima najvjerojatnije kreće početkom travnja ove godine, a program će se odvijati po principu ljetni-zimski semestar.

  Internacionalni univerzitet Brčko djeluje osam godina i trenutno ga pohađa oko 500 studenata na sedam integriranih fakulteta: Fakultet za menadžment, Informatiku, Poslovne komunikacije, Poslovno-civilnu sigurnost, Prometno inženjerstvo te Pravni i Učiteljski fakultet.

  Autor: Radiobrcko.ba
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eight + 2 =