More

  Brčko: Ima li kraja stranačkom zapošljavanju?

  spot_imgspot_img

  Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić prošle sedmice je u video emisiji uživo “Građani pitaju”, u produkciji Informativnog portala Otisak.ba, otvoreno govorio o stranačkom zapošljavanju, koje je javna tajna u ovoj lokalnoj zajednici.

  “Pazite, to zahtijeva naravno i promjenu nekakve ukupne svijesti na prostoru Brčkog, ne samo Brčkog, nego BiH, regiona. Nekako se ovdje stranački angažman uvijek povezivao sa nekom boljom mogućnosti zaposlenja i to je priča koja nije forsirana samo od strane političkih rukovodstava, nego je na neki način prihvaćena i od baze. Vi ćete naći mnogo mladih ljudi koji upravo to navode kao razlog svog stranačkog angažmana, dakle nekakve lakše i izglednije pozicije na zaposlenje. Mi moramo svi promijeniti tu svijest”, naglasio je on.

  “Mogu nam doći glave”

  Istakao je da se prednost mora dati struci, te da je krajnje vrijeme da svi rade na tome da stručnost bude opredjeljujući kriterij za dobijanje posla.

  “Pokazuje se to i u ovom vremenu, politički pravnici, politički ekonomisti, inžinjeri, doktori mogu nam svima doći glave”, upozorio je Milić.

  Jedina šansa za društvo

  Zaključio je da je to jedina šansa da društvo uspije, da se povrati i povjerenje građana.

  “Ali, kažem, to je jednostavno zajednički zadatak i onih koji danas nose odgovarajuće političke funkcije, ali i građana koji bi trebalo da jednostavno promišljaju na takav način da svoj politički angažman u nekoj stranci grade isključivo na programima i platformama koje nude te političke partije, a da ne pristaju da budu dio neke stranačke mašinerije za nekakva obećanja o tome da će lakše doći do posla”, naveo je Gradonačelnik.

  Video: Kompletna emisija
  Novinar: Adis Mujdanović

  Čitano

  Povezani članci