More

  Brčko: Iako ima bolove, Komisija mu poručila: Mi smo odlučili da je vaše liječenje završeno!

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Pacijent iz Brčkog obratio se redakciji Otiska kako bi ispričao priču kako je od strane ljekarske Komisije odlučeno da je njegovo liječenje završeno uprkos nalazima i stanju u kojem se on nalazi, te uprkos činjenici da je za danas 26.05. naručen kod neurologa, 29.05. na fizikalne terapije, a 30.05. je naručen kod neurohirurga. Kompletnu priču je dokumentirao ljekarskim nalazima. Hronološki prenosimo njegovu priču.

  -U 7 mjesesecu 2022. godine sam imao prvu operaciju diskus hernija L5/S1:OP interlaminectomia L5/S1 decompressiva I.sin Microdiscetomio. Poslije operacije ponovno sam imao jače bolove i tegobe. Urađena mi je Fasetna infiltracija lijevog SL zgloba(koja nije urodila plodom) te su opet bolovi perzistirali, pa sam ponovo uradio MR i ustanovljeno je da moram opet na operaciju što su mi i uradili 14.12.2022 godine. Dakle u roku od 5 mjeseci dvije operacije. Nakon mirovanja od 4 sedmice obavio sam 20 dana fizikalnih terapijau granicama svojih mogućnosti tj. do granice bola- objašnjava sagovornik u izjavi Otisku.

  Međutim, prema njegovom svjedočenju ponovno su se pojavili bolovi i opet je snimak, odnosno magnetnu rezonancu.

  -Tako da sam na kraju ostavljen u bolnici na Odjelu neurologije od 14.03 do 22.03.2023 godine gdje se nakon određenih terapija stanje djelomično popravlja, pa sam odatle upućen, ponovo, na fizijatriju. Na preporuku doktora odlazim u banju gdje sam boravio od 26.04 do 17.05.2023., i tada sam osjetio da se stanje ujednom dijelu popravilo, ali u jednom nije. Dakle polovično. Na otpusnici iz banje preporuka glasi: obnoviti fizikalni tretman u nadležnom CBR-u te kontrolu nurologa ,neurohirurga i fizijatra,te obnoviti balneofizikalni tretman- objašnjava nam naš sagovornik.

  Prema njegovom kazivanju te je preporučeno jer ima otežano kretanje praćeno bolovima duž lijeve noge od SL zgloba pa do prstiju lijeve noge koji su još uvijek u utrnulom  stanju.

  -U četvrtak 24.05.2023 godine sam imao prvostepenu ljekarsku komisiju koja je po svemu sudeći zanemarila preporuku napisanu na otpusnici i prekinula moju trenutnu spriječenost za rad i dala mi nalaz i mišljenje: Posljednji dan spriječenosti za rad  26.05.2023.godine. Pokušao da im objasnim ali gospoda nisu imali sluha citiram rječ jedne  gospođe iz komisije : „Mi smo odlučili da je vaše liječenje završeno“.Ono što mene zanima u svemu ovome je to na koji način su to oni odlučili na osnovu čega su došli do tog zaključka, a bez da sam obavio i jedan kontrolni pregled koji je preporučen od Rehabilitacijsko banjskog centra- zapitao se naš sagovornik koji dodaje da se njegov radni dan, odnosno smjena sastoji od 12 sati, uglavnom stajanja.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ 1 = seven