More

  Brčko: Gradski bazeni gotovo sigurno neće biti u funkciji

  Brčanski Gradski bazeni gotovo sigurno neće biti u funkciji ove sezone. Naime, firma “Proleter”, koja je u desetogodišnji zakup od Vlade Distrikta uzela Bazene, nije u mogućnosti, kako kažu, izvršiti strateška ulaganja te Bazene pustiti u funkciju, javlja Radiobrcko.ba.

  “Mi smo još prije nekoliko mjeseci uputili dopis brčanskoj Vladi u kojem smo ukazali na stanje u kojem se nalaze Bazeni, jasno naznačivši da su za njihovo ‘bezbjedno puštanje u funkciju’ potrebna značajna finansijska ulaganja, prije svega kad je riječ o pločicama oko Bazena. Takođe smo naveli da potpisani ugovor razumijemo, tako da je naša obaveza tekuće, a ne kapitalno ulaganje. Iako odgovor na taj dopis nikada nismo dobili, komisija brčanske Vlade je načinila zapisnik u kojem je konstatovala činjenicu da Bazeni nisu pušteni u funkciju i naznačila to kao kršenje ugovora. Šta će dalje biti, ostaje da vidimo, no malo je vjerovatno da i ukoliko se nađe neko kompromisno rješenje, Bazeni mogu biti u funkciji ove sezone”, rekao je Alen Mujkić u ime “Proletera”.

  U Kancelariji za upravljanje javnom imovinom brčanske Vlade tvrde da su uslovi ugovora precizni.

  “Posebno je decidan član pet ugovora, koji kaže da je zakupac dužan Bazene držati potpuno u funkciji, i otvoriti ih tokom cijele ljetnje sezone”, precizirala je u ime Kancelarije Vesna Šadić, dodavši da je cijeli predmet proslijeđen Pravobranilaštvu na dodatnu analizu i davanje mišljenja.

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seven × = 35