Brčko: Gradonačelnik Siniša Milić darovao prvorođenu bebu u 2020. godini

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH je darovao poklonima, cvijećem i novčanim iznosom od 500 KM prvorođenu bebu u 2020. godini Danicu Đokić i njenu majku Sanju.

Milić je istakao da je ovo jedna lijepa tradicija, koju treba njegovati, te da, iako je prva beba u 2020. rođena drugog januara, vjeruje da će to biti brzo nadoknađeno brojem rođene djece već prvih nekoliko dana u novoj godini.

„Čestitam sretnim roditeljima Sanji i Kristijanu Đokiću, želim im da njihovo potomstvo bude zdravo te da svi uživaju u blagodatima roditeljstva“, istakao je Milić.

On je podsjetio da je u 2019. godini rođeno 18 beba više nego u 2018. godini.

„To je vjerovatno i rezultat naše pronatalitetne politike koju pokušavamo da uspostavimo. Kao što znate povećan je i majčinski dodatak i dužina njegovog trajanja, a trudimo se da osiguramo prostor koji nedostaje za obdaništa“, istakao je Milić.

On je dodao da su pri kraju radovi izgradnje obdaništa na Ilićki, a da je u planu izgradnja još dva obdaništa.

Milić je čestitao Novu godinu svim roditeljima u Brčkom, uz želju da se djeca rađaju i ostaju na ovim prostorima.

Primarijus doktor Slavko Nikić, specijalista ginekologije i akušerstva, koji je kao dežurni ljekar porodio Sanju Đokić, istakao je da se majka i beba osjećaju dobro.

„Dana, 2. 1. 2020. godine u 5 sati i 50 minuta rođena je prva Brčanka u 2020. godini – Danica Đokić. Beba je teška 3.700 grama, duga 53 centimetra. Nakon nje u 9 sati imali smo još jedan porođaj, a evo očekujemo da se porodi još jedna trudnica, tako da ćemo nadoknaditi to što jučer nije bilo rođenih beba“, naglasio je doktor Nikić.

Autor: Vlada Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

3 + four =