More

  Brčko: Gradonačelnik sa saradnicima obišao radove na rekonstrukciji Ginekologije

  Građevinske radove na rekonstrukciji ginekološkog odjeljenja brčanske bolnice danas je obišao gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić sa šefom Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Sabrijom Čandićem, glavnim koordinatorom Vlade Seadom Šadićem i direktorom Bolnice Dušanom Stokićem, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika.

  Rekonstrukcija vrijedna oko 300.000 KM započela je početkom augusta, a radovi se izvode u radnim prostorima, operacionoj i porođajnoj sali, neonatološkoj ambulanti, vanjskoj ambulanti i čekaonici, dok će ljekarima ubuduće biti na raspolaganju, pored postojeće, i nova operaciona sala kao i nova oprema.

  „Bio bih srećniji da je svojevremeno prošao projekat izgradnje aneksa ginekološko-akušerskog odjeljenja bolnice ali u situaciji kada smo se opredijelili za ovaj novi koncept, nakon što smo obišli radove i onoga što smo danas vidjeli, smatram da će zdravstvene usluge na ovom odjeljenju biti znatno kvalitetnije, a prostor maksimalno funkcionalan“, rekao je gradonačelnik Milić. On je dodao da ovom investicijom JZU „Zdravstveni centar“, Brčko, pokazuje svoju odgovornost kada je u pitanju nivo kvaliteta usluga i izrazio nadu da će realizacijom i drugih projekata Brčko imati značajno poboljšan kvalitet zdravstvene zaštite. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je ovaj posao dobila domaća firma koja kvalitetno realizuje radove i naglasio da je od izvođača dobio uvjerenje da će ginekologija dobiti novi izgled i prije predviđenih rokova, odnosno krajem septembra.

  Sabrija Čandić, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, rekao je da će boravak pacijenticama ubuduće biti znatno ugodniji. „Ovo je još jedan iskorak u poboljšanju kvaliteta i približavanju usluge građanima. Imaćemo i novu opremu i mogućnosti će biti značajno veće nego ranije”, dodao je Čandić.

  Dušan Stokić, direktor Bolnice, naglasio je da radovi teku zadovoljavajućom dinamikom. „Odjeljenje je trenutno izmješteno na hirurgiju i pedijatriju i nadamo se da će radovi biti što prije završeni“, zaključio je Stokić.

  [Ustupljeno Otisku]

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty two ÷ 31 =

  Čitano

  Povezani članci