More

  Brčko: Gradonačelnik održao javnu debatu i dodijelio informatičku opremu mjesnim zajednicama

  Teme debate bile su, između ostalog, unapređenje rada mjesnih zajednica, učestvovanje građana u kreiranju gradskog budžeta, prostor za funkcionisanje mjesnih zajednica te komunalne teme.

  - Advertisement -

  U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), danas je u Omladinskom centru održana javna debata gradonačelnika Siniše Milića s predstavnicima mjesnih zajednica. Teme debate bile su, između ostalog, unapređenje rada mjesnih zajednica, učestvovanje građana u kreiranju gradskog budžeta, prostor za funkcionisanje mjesnih zajednica te komunalne teme.

  Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da su mjesne zajednice specifično organizovane kao udruženja građana i naglasio da je njihova saradnja s Vladom na zadovoljavajućem nivou te da se za njihovo funkcionisanje izdvajaju određena novčana sredstva. On je dodao da su predsjednici mjesnih zajednica uključeni u pripremu donošenja budžeta, te da će uskoro biti uključeni i u proces donošenja odluka. Zahvalio je mjesnim zajednicama koje na volonterskom osnovu daju svoj doprinos funkcionisanju političkog sistema u Brčkom.

  Osim javne debate, ovom prilikom dodijeljeni su i paketi opreme za sedam mjesnih zajednica s područja Brčko distrikta BiH, koji se sastoje od računara, tableta, projektora, zidnog platna za projektore te multifunkcionalne mašine (skener, kopir i štampač u jednom uređaju). Ukupna vrijednost svih paketa je oko 16.000 KM. Paketi opreme dodijeljeni su mjesnim zajednicama: Brezovo Polje, Donji Brezik, Dubrave, Gornja Skakava, Grčica i Maoča. Nova informatička oprema će omogućiti uspješnije pružanje usluga građanima, podignuti značaj mjesnih zajednica te poboljšati komunikaciju s građanima.

  Ustupljeno Otisku
  Ustupljeno Otisku
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty two + = sixty seven