Brčko: Gradonačelnik Milić organizovao prijem za novinare

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić organizovao je tradicionalni prijem za novinare s područja Distrikta i s njima razgovarao o rezultatima rada i saradnji novinara i predstavnika Vlade u kalendarskoj godini koja je na izmaku.

Milić je istakao da je zadovoljan saradnjom s medijima, ali da ima prostora za unapređenje te saradnje.

„Mislim da smo, generalno, ispunili svoj zadatak. Ono što je nama cilj jeste da aktivnosti Vlade budu publikovane i mislim da je to jedan nemjerljiv doprinos medija na području Brčko distrikta BiH koji su uvijek imali i taj interes, kao i odgovornost da sve ono što se dešava na prostoru Brčko distrikta BiH zaista bude i preneseno javnosti“, rekao Milić.

Milić je napomenuo da je sloboda medija nešto što je u temelju demokratije i da ona građanima omogućava, pogotovo kada ulazimo u izbornu godinu, da se opredijele za svoje političko mišljenje i glas u oktobru.

„S druge strane, zadatak medija je da na osnovama dobrih informacija, slobodu koju im pružamo plate svojom odgovornošću spram javno izgovorene riječi. Mislim da smo napravili još jedan balans između ta dva interesa i da javnost u Brčkom s pravom može reći da je dobro informisana o svim aktivnostima na području ove lokalne zajednice“, rekao je Milić.

Gradonačelnik Milić je ovom prilikom svim medijskim radnicima čestitao predstojeće praznike. „Vama i vašim porodicama želim dobro zdravlje i profesionalni uspjeh, u šta nimalo ne sumnjam. Ovakav odziv shvatam i kao podršku te vam se zahvaljujem na tome, a i u narednoj godini ću se truditi da, kao i do sada, odgovorim svim zahtjevima i pozivima novinara, jer je to u interesu ove lokalne zajednice, a ne samo medija i nas koji smo u vlasti”, poručio je Milić u prazničnoj zdravici.

Autor: Vlada Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

÷ two = 1