More

  Brčko: Građani se protive obilježavanju parking mjesta u Ulici Prnjavor

  "To je bolje za mještane, jer u tu ulicu 'bježe' svi koji neće da plaćaju, i time stvaraju komunalni nered", kazao je Otisku Dragan Franjić, zamjenik direktora "Puteva Brčko".

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Nekoliko mještana brčanske mjesne zajednice [MZ] Centar 5 danas je izrazilo protivljenje aktivnostima Javnog preduzeća “Putevi Brčko” na obilježavanju parking mjesta u Ulici Prnjavor.

  Na sjednici Upravnog odbora [UO] MZ Centar 5, održanoj 17. juna, a na osnovu zahtjeva za preispitivanje namjere Javnog preduzeća “Putevi Brčko” za obilježavanje parking mjesta u Ulici Prnjavor, donesen je Zaključak da se podržava zahtjev građana da se ne izvrši obilježavanje u ovoj ulici, zbog toga što bi se na taj način narušio uobičajeni način života građana.

  “Uzevši u obzir da je pomenuta ulica jednosmjerna i uska, došlo bi i do zagušenja saobraćaja i stvaranja gužvi. S obzirom na to da za ovaj dio mjesne zajednice nije donesen regulacioni plan, neprihvatljivo je regulisati saobraćaj bez planskog pristupa. Stava smo da, dok god se ne donese regulacioni plan, kojim će biti uređen i saobraćaj, nije dopustivo vršiti bilo kakve izmjene u prostoru”, navedeno je u Zaključku kojeg potpisuju predsjednik MZ Vedran Koprivica i predsjednik UO MZ Ermin Džindić.

  Upravni odbor Centra 5 traži od “Puteva Brčko” da obustavi dalje aktivnosti obilježavanja parking mjesta do donošenja regulacionog plana, odnosno dok se ne stvore drugi zakonski uslovi za regulisanje saobraćaja u ovoj mjesnoj zajednici.

  Franjić: Bolje za mještane

  Prema odluci Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, nama su dodijeljene sve javne površine na upravljanje za uspostavu parking prostora, naglasio je u izjavi za Otisak.ba Dragan Franjić, zamjenik direktora “Puteva Brčko”.

  “Nijedna ulica nije izuzeta. To je bolje za mještane, jer u tu ulicu ‘bježe’ svi koji neće da plaćaju, i time stvaraju komunalni nered. Ovime bi se uveo komunalni red, a mještani bi podlijegali zonama naplate i imali bi popust na karte, kao i svi ostali”, pojasnio je Franjić.

  Ulica Prnjavor [Otisak.ba]
  Novinar: Adis Mujdanović
  Fotoreporter: Kenan Ibrišimović
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − three = six