Brčko: FK „Dizdaruša“ zapažena u ligi i kup natjecanju

Autor: Portal Radija Brčko

FK „Dizdaruša“ Brčko, po riječima predsjednika Damira Čauševića, osnovan je 2006. Iduće godine će obilježiti 15. godišnjicu djelovanja. Od osnivanja do danas je išao uzlaznom putanjom.

Pred početak 2. kola utakmice KUP-a Nogometnog saveza Federacije BiH predstavnici Nogometnog saveza Posavske županije Orašje gospodin Blaž Živković i Dragan Anđelić su kapetanu FK „Dizdaruša“ Amiru Livadić uručili pehar za osvojeno prvo mjesto u Prvoj županijskoj ligi i plasmanu u Drugu nogometnu ligu NS Federacije BiH. Domaćini zahvalni za ovu gestu i ovom prigodom pehar su stavili u bogate klupske vitrine među brojne trofeje.

- Reklama -

„Dizdaruša“ je 16. rujna 2020. ušla u utakmicu sa iskusnom momčadi Hrvatskog športskog kluba „Posušje“ iz istoimenog grada. Ova dva kluba su odigrala dopadljivu utakmicu. Poslije pola sata igre, kapetan domaćina je doveo svoju ekipu u vodstvo od 1:0. U drugom poluvremenu u 67. je izjednačio Ivan Čutura 1:1. Bilo je lijepih i za aplauz poteza na obje strane.

U regularnom tijeku susret je završen 1:1. Pobjednik se tražio izvođenjem jedanaesteraca. Uspješni su kod „Dizdaruše“ bili Marko Vlačić, Izudin Čavalić, Semir Hodžić i Admir Livadić, a dva jedanaesterca je obranio golman Vehid Mrkaljević.

Za „Posušje“ su zabili Ivan Mandurić, Slavko Brekalo i golman Boris Baćak. Čestitajući domaćinu na gostoprimstvu, fer i korektnoj igri trener „Posušja“ Denis Ćorić je obećao da će biti navijač „Dizdaruše“ u nerednim utakmicama KUP-a.