Brčko: Evropski univerzitet obilježio početak akademske 2018/2019. godine

  Rektor ističe da Evropski univerzitet trenutno pohađa preko 3.000 studenata i da je ove godine upisano za 25 procenata više studenata u odnosu na prošlu.

  [Foto: BDC TV]

  Na Evropskom univerzitetu u Brčkom u Velikom amfiteatru danas je upriličena svečana dodjela indeksa i prijem brucoša čime je obilježen i početak akademske 2018/19. godine. Ovo je, inače, deveta upisna akademska godina Evropskog univerziteta.

  Rektor ističe da Evropski univerzitet trenutno pohađa preko 3.000 studenata i da je ove godine upisano za 25 procenata više studenata u odnosu na prošlu.

  „Najveća zainteresovanost je za zdravstvene studije jer svi mladi planiraju nakon završetka školovanja da traže posao van granica naše zemlje. Tehnička struka je također aktuelna dok je najslabiji odziv studenata na Političkim naukama. Na Pravno-ekonomskom fakultetu je solidan odziv“, rekao je Nedeljko Stanković, rektor Evropskog univerziteta.

  „Nadamo se da su se mladi za Evropski univerzitet odlučili na temelju naših dosadašnjih rezultata jer im nudimo i odgoj i obrazovanje, nauku i napredak, kao i mogućnost da budu jednoga dana ljudi koji će sa svojom diplomom moći naći posao u struci koju su oni odabrali. Imamo dane otvorenih vrata svakodnevno od 08-20 sati. Nastojimo prihvatiti mlade ljude na način da shvatimo da i oni imaju i svoje potrebe kao i probleme koje možemo zajednički riješiti. Krajnji cilj nam je da budu sretni i zadovoljni i dok studiraju, kao i sutra kad završe fakultet. Želimo da nađu posao i ostanu raditi u našoj zemlji, rekao je Rudika Gmajnić, prorektor Evropskog univerziteta.

  Prvi korak ka uspješnoj saradnji profesora i studenata bilo je upoznavanje i prijatan razgovor a zatim i dodjela indeksa, te prve smjernice o onome što studente čeka u ovoj akademskoj godini.

  „Upisala sam Pedagoški fakultet jer volim djecu a odlučila sam se za Evropski univerzitet iz razloga što želim studirati u svom gradu“, rekla je Edina Kovačević, brucoš.

  „Upisala sam Evropski univerzitet zbog priznate diplome i očekivanja da ću dobiti posao po završetku studija. Socijalni rad  sam upisala na Političkim naukama iz razloga što volim politiku”, rekla je Nikolina Gajić, brucoš.

  Osim kvalitetnog teorijskog obrazovanja, profesori su poručili studentima da im je zagarantovana i praktična nastava jer Evropski univerzitet ima odličnu saradnju sa mnogim institucijama i firmama. Sve to će doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju, a kadar koji izađe sa fakulteta svoj posao će znati obavljati na pravi i profesionalan način. Dobra vijest za one koji se još uvijek nisu odlučili koji fakultet upisati  je činjenica da rok za upis nije istekao i da će trajati do kraja oktobra, navodi BDC televizija.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty six − seventy seven =